19 Ιανουαρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1061 προβολές

Με την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ Βαρνάβα τελέσθηκε χθες βράδυ ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στο Παλαιόκαστρο.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Παρόντες επίσης, ο δήμαρχος κ Αστέριος Γαβότσης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας στο Πνευματικό Κέντρο και πολιτιστικές εκδηλώσεις από τα παιδικά χορευτικά τμήματα της Ε.Ν.Ε.

Λίγο πριν την κοπή της βασιλόπιτας και την ώρα της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ Βαρνάβας αποκάλυψε ότι αντιδήμαρχος του Δήμου κατήγγειλε την ενορία του Αγίου Αθανασίου στην αστυνομία ώστε να επιβληθεί πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι «με θλίψη πληροφορήθηκα ότι υπεύθυνος αντιδήμαρχος κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα την ενορία με σκοπό να επιβληθεί πρόστιμο». Μάλιστα τόνισε ότι «ο πατέρας Εμμανουήλ είχε αναγγείλει τις εργασίες που έπρεπε να γίνουν για το συσσίτιο». Και διερωτήθηκε «γιατί δεν ρωτήθηκε ο Επίσκοπος για το πρόβλημα ή ο ιερέας ώστε να λυθούν τα προβλήματα… Τέτοιο πράγμα δεν το ξανάκουσα στα 30 χρόνια που βρίσκομαι στην Μητρόπολη. Όλες τις διαφορές τις λύναμε με ενότητα και αγάπη και είμαι περήφανος για την δημοτική αρχή, για όλα αυτά τα χρόνια που συνεργαστήκαμε. Είμαι βέβαιος ότι είναι μια παρεξήγηση, ότι δεν κατάλαβαν καλά. Αλλά επιμένω ότι πρέπει να εργαστούμε για την ενότητα. Αυτό δεν ήταν καλό σημάδι για μένα. Στα πρακτικά της Μητρόπολης πρώτη φορά καταγράφεται τέτοιο γεγονός. Και πιστεύω ότι ήταν από παρερμηνεία και από την πολύ και καλή διάθεση για δουλειά. Αυτό είναι καλό. Είναι ζήλος …»

Μετά το τέλος της ομιλίας του Μητροπολίτη κ Βαρνάβα, ο δήμαρχος κ Αστέριος Γαβότσης πήρε τον λόγο και μετά τις ευχές προς τους πολίτες, δήλωσε ότι «ήταν μια παρεξήγηση και η καταγγελία απευθύνονταν προς τον εργολάβο και όχι προς την ενορία».