14 Σεπτεμβρίου 2022 | | 137 προβολές

Δελτίο τύπου

Ο σεπτός ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβας παρευρέθηκε τις διήμερες λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, που διοργανώθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Δράμας, τον Δήμο Δράμας και την Αντιπεριφέρεια Δράμας και έλαβαν χώρα στον Ιερό Ναό του συμπολιούχου Δράμας Αγίου ενδόξου Ιερο-εθνομάρτυρος Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Σμύρνης του από Δράμας κατά το διήμερο της ετήσιας πανηγύρεώς του. 

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου Στις 6:30 μ.μ., στον μεγάλο πανηγυρικό εσπερινό συγχοροστάτησαν οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και Ξάνθης κ. Παντελεήμων ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στον βίο και το φρικτό μαρτύριο του Αγίου Χρυσοστόμου . 

Στη συνέχεια, στο προαύλιο της Εκκλησίας παρουσιάστηκε λαμπρή πολιτιστική εκδήλωση απο τη «ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» Δράμας και το μουσικό σχήμα «ΚΑΤΙΦΕ» σε ένα αφιέρωμα στη γη της Ιωνίας υπό την καθοδήγηση της κυρίας Χρύσας Σιδηρά μέχρι αργά το βράδυ. 

Το πρωί της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου τελέστηκε η πανηγυρική, τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντων των σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Ξάνθης κ. Παντελεήμονος και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα ο οποίος ανέγνωσε το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Μικρασιατική καταστροφή. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκε το κόλλυβο του Αγίου Χρυσοστόμου, τελέστηκε μνημόσυνο για τα θύματα της Μικράς Ασίας και λιτανεύτηκε η εικόνα του Αγίου Χρυσοστόμου πέριξ του Ναού με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας, στρατιωτικού αγήματος, του ιερού Κλήρου, των αρχόντων και του ευσεβούς Δραμινού λαού. 

Εκ της Ι.Μητροπόλεως