6 Νοεμβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1745 προβολές

Δελτίο Τύπου
Τριήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα Πέμπτη 5 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας στην Σερβία μετά από πρόσκληση τού Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου εις ανταπόδοση της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει κατά το μήνα Οκτώβριο του 2014 στη Νεάπολη.
Το Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου εκ μέρους του Πατριάρχη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τοπλικίου κ. Αρσένιος και κατά τα τοπικά έθιμα νέοι με παραδοσιακές φορεσιές προσέφεραν στο Σεβασμιώτατο ψωμί και αλάτι ως ένδειξη φιλίας, αγάπης και σεβασμού.
Στη συνέχεια τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Θεολογική Σχολή τού Βελιγραδίου Δοξολογία και Εσπερινός, όπου το Σεβασμιώτατο υποδέχτηκε, παρουσία καθηγητών και πλήθους φοιτητών, ο Κοσμήτορας της Σχολής, ο οποίος κατά την προσφώνησή του ανέπτυξε τους δεσμούς φιλίας και σταθερής αφοσίωσης στην Ορθόδοξη Εκκλησία ως κοινής Μητέρας Ελλήνων και Σέρβων. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Κοσμήτορα για την θερμή υποδοχή και υπενθύμισε την κοινή πορεία των δύο λαών και την έμπρακτη αγάπη που έδειξε η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Σερβία.
Η ημέρα έκλεισε με επίσημο δείπνο κατά το οποίο οι Δήμαρχοι τού Κοσσυφοπεδίου εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για το ενδιαφέρον και τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Σεβασμιώτατος και από την θέση τού Πρωτοσυγκέλλου με τη συνεχή αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον δοκιμαζόμενο σερβικό λαό. Ο εκπρόσωπος του Δήμου Βίτινας παρέδωσε στον Μητροπολίτη Βαρνάβα σχετική αναμνηστική πλακέτα και τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη τού Δήμου Βίτινας, ενώ εκπρόσωπος των προσφύγων τού Κοσσυφοπεδίου του επέδωσε για τους ίδιους λόγους τιμητική πλακέτα.
Τους προαναφερθέντες, αποδεχόμενος την τιμή εξ ονόματος τού κλήρου και τού λαού της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος για την τιμή που του επεφύλαξαν και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα εμπράκτως και φιλαδέλφως στο πλευρό τους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως