2 Αυγούστου 2018 | Τελευταία Νέα | 747 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή 20   Ιουλίου 2018 ξεκίνησε η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος των Κοριτσιών Δημοτικού στη Μακρυνίτσα. 

Τα 140 κορίτσια Δημοτικού, οι ομαδάρχισσές τους, τα στελέχη, οι Κυρίες της Διακονίες και το ακούραστο αρχηγείο ξεκίνησαν με πολύ όρεξη τη δική τους κατασκηνωτική χρονιά στη Μακρυνίτσα.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος στην περίοδο αυτή, στο πλαίσιο του προγράμματος Ανταλλαγής Κατασκηνώσεων ΚΟΣΜΟΣ (the Kosmos project) φιλοξενούνται κορίτσια από την Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Βοστώνης, μαζί με τις συνοδούς τους.

 

Γενική ονομασία της περιόδου: «Εκκλησία: Εργαστήρι Αγιότητας, εν παντί καιρώ και τόπω», ενώ οι ονομασίες των δέκα ομάδων, με ονόματα Αγίων του 20ου αιώνα είναι οι ακόλουθες:

 

1. Αγ. Παΐσιος Αγιορείτης

2. Αγ. Μεθοδίου της Κιμώλου

3. Αγ. Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

4. Αγ. Ιάκωβος Τσαλίκης

5. Αγ. Ιωάννης της Κρονστάνδης

6. Αγ. Ματρώνα της Ρωσίας

7. Αγ. Λουκάς ο Ιατρός

8. Αγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς

9. Αγ. Σοφία της Κλεισούρας

10. Αγ. Νικόλαος Πλανάς

Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου τα Κορίτσια είχαν την εξαιρετική χαρά και τιμή να υποδεχτούν τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του παρακάθησαν στο μεσημεριανό τραπέζι, όπου και παρακολούθησαν το ψυχαγωγικό πρόγραμμα των παιδιών. Στο τέλος του μεσημεριανού τραπεζιού, ο Σεβασμιώτατος μίλησε Φωτισμένα στα Κορίτσια και το προσωπικό, τονίζοντας το πώς η Εκκλησία λειτουργεί ως Εργαστήρι που «γεννά» Αγίους μέσα στους αιώνες έως και σήμερα!

Στη συνέχεια μοίρασαν δώρα στα παιδιά και φωτογραφήθηκαν με ολόκληρη την κατασκήνωση.  

Το Σάββατο 28 Ιουλίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος των Κοριτσιών Δημοτικού δίνοντας τη σειρά τους στα Αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου.

Εκ της Κατασκηνώσεως