6 Αυγούστου 2020 | Τελευταία Νέα | 902 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε όρος υψηλό ανήλθε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ Βαρνάβας, τη μεγάλη μέρα της Δεσποτικής εορτής του Κυρίου,  της Μεταμορφώσεως, την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020.

Σε κλίμα κατανυκτικό και χαρμόσυνο τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στην ομώνυμη  Ιερά Μονή Χορτιάτη, παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ.Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Στρατού, οι Διοικητές των  Χ.Ο.Κ και του Ραντάρ και φυσικά πλήθος πιστών που αγαπούν το Μοναστήρι.

Ο π.Νικόλαος Λουδοβίκος είχε τη διακονία του λόγου, στον οποίο αντιδιέστειλε  την τεχνολογική μεταμόρφωση που επιφέρει η ψηφιακή επανάσταση με τη μεταμόρφωση που επιτελεί η Χάρις του Θεού.

«Το Πνεύμα το Άγιο, υπογράμμισε με έμφαση ο ομιλητής, επιτυγχάνει την αληθινή μεταμόρφωση του ανθρώπου και οδηγεί στον αγιασμό. Οι μεταμορφωμένοι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται τίς κινήσεις της Θείας Χάριτος και να ερευνούν τα Μυστήρια του Θεού».

Ο Σεβασμιώτατος  σφραγίζοντας με το λόγο του την τέλεση της Θείας Μυσταγωγίας συμπλήρωσε: «στην παραμόρφωση που προκαλεί  η υποδούλωση στην τεχνολογία, η Εκκλησία αντιτάσσει τη Μεταμόρφωση ως αποκάλυψη της θεότητας του Χριστού και ως  πρόσκληση θέωσης  του ανθρώπου».

Εκ του Γραφείου Τύπου