8 Αυγούστου 2020 | Τελευταία Νέα | 925 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας με τη συνοδεία του επισκέφτηκε την Κατασκήνωση «Άξιον εστί» στη Μακρυνίτσα Σερρών.

Αυτό το διάστημα, στην ειδυλλιακά όμορφη Κατασκήνωση, φιλοξενούνται 58 αγόρια Λυκείου και 50 στελέχη. Το φετινό όνομα της είναι «Εκκλησία Μυστηρίων, Εκκλησία των Αγίων».

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι, ενώ η κατασκήνωση διοργανώθηκε φέτος κάτω από ιδιαίτερες, υγιεινομικώς, συνθήκες, τα μέλη της διατηρούν αμείωτο  τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια τους,  γεγονός που αποτυπώθηκε με ενάργεια στα τραγούδια τους και στα συνθήματά τους.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στα νεαρά αγόρια προέκτεινε τα μηνύματα του γενικού συνθήματος τονίζοντας ότι «η Εκκλησία είναι ο ίδιος ο Θεός παρατεινόμενος στους αιώνες. Στην Εκκλησία, την οποία συνέστησε ο Κύριος με το Τίμιο Αίμα Του,  βρίσκεται η σωτηρία και η ευτυχία μας. Οι Λατίνοι πατέρες έλεγαν extra ecclesiam nulla salus, δηλαδή εκτός Εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία. Η Εκκλησία είναι η μάνα μας που ξέρει να παιδαγωγεί, να παρηγορεί, να θεραπεύει τα τραύματά μας».

Στη  συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της κατασκήνωσης για τους φιλότιμους κόπους τους και το πνεύμα θυσίας τους.

Σημειώνεται ότι στην Κατασκήνωση έγιναν, υπό  την επίβλεψη και την έμπνευση  του π.Γεωργίου Μίλκα,  ανακαινιστικά έργα  που ανέδειξαν περισσότερο την ομορφιά της και  την κατέστησαν πραγματικά ευλογημένο καταφύγιο για μικρούς και μεγάλους κατασκηνωτές.

Εκ του Γραφείου Τύπου