26 Ιουλίου 2020 | Τελευταία Νέα | 903 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Ξηροκρήνης. Πλήθος πιστών κατέκλυσε από νωρίς τον Ιερό Ναό, για να τιμήσει την λαοφιλή αγία Παρασκευή, της οποίας η αρωγή είναι πάντα εξασφαλισμένη λόγω της παρρησίας Της στο φιλάνθρωπο Χριστό.

Ο π.Γεώργιος Οικονόμου, με λόγο θεολογικό και περιεκτικό συνέδεσε το παρελθόν των απηνών διωγμών των πρώτων χριστιανικών χρόνων με τις διώξεις που υφίστανται σήμερα οι χριστιανοί. Έτσι, έρευνες αποδεικνύουν ότι 260.000 χριστιανοί το έτος 2019 αντιμετώπισαν διώξεις για την πίστη τους. Κάθε μέρα σκοτώνονται 8 χριστιανοί, ενώ 23 κακοποιούνται. Όποιος θεωρεί ότι οι διωγμοί ανήκουν στο παρελθόν πλανάται οικτρώς.

Στη συνέχεια, ο ομιλητής άντλησε στοιχεία για την Αγία Παρασκευή από το Συναξάρι Της, τα οποία έχουν διαχρονικά μηνύματα: η Αγία από παιδούλα αφιέρωνε πολύ χρόνο στη μελέτη της Αγίας Γραφής και στην κατά μόνας προσευχή, διακρινόταν για τον  φλογερό ιεραποστολικό της ζήλο, για τούτο και όταν ενδύθηκε το μοναχικό σχήμα «εξήλθε κηρύξαι το όνομα του Χριστού». Το μαρτύριο επισφράγισε την αγάπη της στο Χριστό. «Μή μοι γένοιτο αρνήσασθαι το όνομα του Χριστού μου» ήταν η σταθερή απάντηση της Αγίας Παρασκευής  καθ’ όλη τη διάρκεια των βασανιστηρίων της.       

Εκ του Γραφείου Τύπου