2 Αυγούστου 2015 | Τελευταία Νέα | 2348 προβολές

Δελτίο Τύπου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Εξοχής ,στον οποίο φιλοξενείται από χθές αντίγραφο της Εικόνας «Φοβερά Προστασία» από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου , ιερούργησε σήμερα, Κυριακή 2 Αυγούστου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας .

Ιστορικό της Ιεράς Εικόνας

Η «Φοβερά Προστασία», Εικόνα Θαυματουργή της Θεοτόκου, ήταν το μόνο αντικείμενο που σώθηκε από μια φοβερή πυρκαϊά, η οποία κατέστρεψε ολόκληρο, ένα μετόχι της μονής στην Κρήτη. Η Εικόνα μεταφέρθηκε στη μονή, όπου εξακολουθεί να επιτελεί πολλά θαύματα, όπως μαρτυρείται από τους πατέρες της μονής και τους προσκυνητές. Σε πρόσφατη πυρκαϊά του δάσους της μονής, οι μοναχοί έτρεξαν επί τόπου με την εικόνα και σε λίγο ραγδαία βροχή σταμάτησε την καταστροφή. Βρίσκεται στο τέμπλο παρεκκλησίου του Καθολικού και την Τρίτη της Διακαινησίμου λιτανεύεται από το μοναστήρι στο Πρωτάτο, όπου ανταποδίδει την επίσκεψη του “Άξιον Εστίν”, που έχει γίνει την προηγούμενη μέρα στο Κουτλουμούσι.

Ο π. Κωνσταντίνος Φουντουκίδης, στο λόγο του, επικεντρώθηκε στην απολογία του Αγίου Διακόνου Στεφάνου και στο μαρτύριό του , το οποίο τον κατέταξε στη χορεία των αγίων της Εκκλησίας .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το ιερό μνημόσυνο του Γεωργίου και της Ουρανίας Γεωργαντούδη , οι οποίοι προσέφεραν στη Μητρόπολη το σπίτι τους. Η δωρεά τους , με τις ακάματες προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου , επέστρεψε το λαό του Θεού. Η οικία Γεωργαντούδη ανακαινισμένη αποτελεί σήμερα τη «Φιλοξενία», τον Ξενώνα, στον οποίο μπορούν να διαμένουν εντελώς δωρεάν οι συνοδοί των ασθενών.

Εκ του Γραφείου Τύπου