3 Σεπτεμβρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1911 προβολές

Δελτίο Τύπου

Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του π. Ιωάννου ιερομονάχου, γέροντος της ιεράς καλύβης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της σκήτης της Αγίας Άννης του Αγίου Όρους, και με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Βαρνάβας  μετέβη εις το Αγιώνυμον  Όρος.

Συνοδευόμενος υπό των ιερέων π. Βασιλείου Βύρλιου και π. Νεκταρίου Λαγουδάκη, του αρχιδιακόνου π. Γεωργίου και του διακόνου π. Λαζάρου, προεξήρχε της  πανηγύρεως της Παναγίας κατά το διήμερο 27 και 28 Αυγούστου.

Έγινε δε δεκτός με ιδιαίτερα θερμή αγάπη και εγκαρδιότητα από τον υπερήλικα γέροντα και την πολυμελή σεπτή συνοδεία του.

Είχε ιδιαίτερη συζήτηση με τον γέροντα π. Ιωάννη και με πολλούς αγιορείτες πατέρες

Στην αγρυπνία η οποία διήρκησε πάνω από δώδεκα ώρες κατά το τυπικό του Αγ. Όρους συμμετείχαν πολλές δεκάδες πατέρες  από μοναστήρια, σκήτες και κελλιά και περισσότεροι από διακόσιους  λαϊκούς  προσκυνητές. Τον δεξιό χορό στόλιζαν  πατέρες από την μονή Βατοπεδίου και τον αριστερό από την μονή Διονυσίου δίνοντας ιδιαίτερη λαμπρότητα στις  ιερές ακολουθίες

Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου στην περιοχή πάντοτε  ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητα  της, γιατί μεγάλος αριθμός πατέρων  που εγκαταβιώνει στην σκήτη της Αγίας Άννης και γενικά στην έρημο του Αγίου Όρους προέρχεται από την επαρχία της Ι. Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Εκ της Ι. Μητροπόλεως