22 Ιανουαρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1476 προβολές
Δελτίο Τύπου
Προσκυνηματική επίσκεψη στο Αγιώνυμο Όρος και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Αλεξίου, για να προστεί της ιεράς αγρυπνίας επί τη εορτή των Θεοφανείων κατά το παλαιό ημερολόγιο.
Ο Σεβασμιώτατος και η τίμια συνοδεία του κατέφθασαν στην Ιερά Μονή το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου 2016 και έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Άγιο Καθηγούμενο και τους πατέρες στην τράπεζα της Μονής.
Στις 11.30 το βράδυ, ξεκίνησε η ιερά αγρυπνία με την Λιτή της εορτής, τον υπόλοιπο Εσπερινό, τον Όρθρο, τον Μεγάλο Αγιασμό και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, το πρωί της επομένης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα και ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα.
Το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιανουαρίου 2016, τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός της εορτής των Θεοφανείων και της συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, ακολούθησε τράπεζα και στη συνέχεια η καθιερωμένη πλέον κοπή της Αγιοβασιλόπιτας στο Συνοδικό της Μονής, όπου προσφώνησε τον υψηλό προσκεκλημένο ο Άγιος Καθηγούμενος και αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος μιλώντας εμπνευσμένως για την εορτή των Θεοφανείων και τον αγιασμό της κτίσεως.
Το πρωί της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου 2016, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη συνάξει του Τιμίου Προδρόμου και ακολούθησε τράπεζα.
Αποδεχόμενοι τις δωρεές και τις ευλογίες του Παναγάθου Θεού και της Κυρίας Θεοτόκου, Εφόρου και Προστάτιδος του Αγίου Όρους, ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του αναχώρησαν για την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως, ευχόμενοι να αξιωθούν και του χρόνου αυτής της ευλογίας.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως