16 Νοεμβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 2311 προβολές

Δελτίο Τύπου
Το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο Β΄ επισκέφτηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας μαζί με τη Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος», την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015, για να του τραγουδήσουν μεταξύ άλλων το τραγούδι του Γιάννη Ρίτσου «Και να, αδελφέ μου», το οποίο στο παρελθόν ο Μακαριώτατος είχε προτείνει να μάθει η Χορωδία .
Ο Μακαριώτατος επαίνεσε τη Χορωδία για την «καλύτερη εκτέλεση που είχε ακούσει» και πρόσφερε σε όλα τα μέλη δώρα ως ευλογία.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος οδήγησε τη Χορωδία στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι, για να τραγουδήσει έξω στο δρόμο και να προσφέρει στον κόσμο δυνατό το μήνυμα της Εκκλησίας για αγάπη, ελπίδα και πίστη.
Την επόμενη μέρα, Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015, η Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως το μεσημέρι επισκέφτηκε την Ι.Μ.Παντάνασσας στην Κερατέα και το απόγευμα συμμετείχε κατόπιν προσκλήσεως του Πρωτ. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου σε Εκδήλωση πατριωτικού περιεχομένου στον Ι.Ν.Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών.  Η εκδήλωση τόνωσε τον εθνικό παλμό του ακροατηρίου, το οποίο εκδήλωσε με πολύ θερμά λόγια τη χαρά και τη συγκίνησή του.

Την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015, μετά τη Θεία Λειτουργία η Χορωδία τραγούδησε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη στον Ι.Ν.Αγίας Τριάδος Χολαργού, καθώς και στο  εκκλησίασμα, το οποίο βαθύτατα συγκινημένο ομολόγησε ότι τα τραγούδια της Χορωδίας ξύπνησαν μέσα του μνήμες ξεχασμένες από πολλά χρόνια..

Εκ του Γραφείου Τύπου