11 Σεπτεμβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 4970 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Ιερά Κοινοβιακή Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια επισκέφθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας συνοδευόμενος από τη Γυναικεία Χορωδία της Ι. Μητροπόλεως, «Αγία Κασσιανή, η Υμνογράφος».

Μετά την παρακολούθηση του κατανυκτικότατου Εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας και στον οποίο έψαλαν μεγαλοπρεπώς οι δύο βυζαντινοί χοροί των αδελφών της Μονής ακολούθησε αβραμιαίο κέρασμα στην αυλή της Μονής.

Στη συνέχεια, και ενώ είχε συγκεντρωθεί όλη η μοναστική αδελφότητα, η Χορωδία της Μητροπόλεως έθελξε και συγκίνησε με τα τραγούδια της τον π. Σεραπίωνα, αδελφό της Αγιορείτικης Μονής Σίμωνος Πέτρας και Οικονόμο του ιερού Κοινοβίου της Ορμύλιας, τη Γερόντισσα Νικοδήμη και όλες τις παριστάμενες αδελφές.

Ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε στην Αδελφότητα της Μονής μαζί με τα πλούσια πνευματικά του δώρα και το γευστικότατο πολίτικο γλυκό καζάν-ντιπί.

Η Ιερά Μονή ως ευλογία πρόσφερε σε όλες τις αδελφές της Χορωδίας από ένα πνευματικό βιβλίο.

Από κοινού δόθηκε η υπόσχεση να συνεχισθούν οι ιεραποδημίες της Χορωδίας της ιεράς Μητροπόλεως προεξάρχοντος αυτής του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα.

Εκ του Γραφείου Τύπου