3 Φεβρουαρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1348 προβολές

Δελτίο τύπου

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας έκοψε την αγιοβασιλόπιτα στη «Φιλοξενία», τον Ξενώνα της Μητρόπολης για τους συνοδούς των ασθενών.

Οι φιλοξενούμενοι με έκδηλη χαρά και δάκρυα συγκίνησης υποδέχθηκαν το Σεβασμιώτατο και εξέφρασαν δια πολλών την ευγνωμοσύνη τους: για το φιλόξενο και ζεστό χώρο που ετοίμασε για αυτούς , για τη στοργική και φιλάδελφη φροντίδα που απολαμβάνουν από τις διακόνισσες της Μητρόπολης.

Ο Σεβασμιώτατος με τον παραμυθητικό του λόγο ενίσχυσε τους φιλοξενούμενους και τους διαβεβαίωσε για πολλοστή φορά ότι ο η «Φιλοξενία» είναι το Σπίτι τους. Ένα Σπίτι που το έχτισε η αγάπη του Χριστού για την αγάπη των πονεμένων αδελφών Του …

Εκ του Γραφείου Τύπου

********************************************************************************************

Δελτίο Τύπου
Όμορφη ευκαιρία ευγνωμοσύνης, συνάντησης, επικοινωνίας είχαν οι
εθελόντριες μαγείρισσες του συσσιτίου του Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Ευόσμου
την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στις 6.00 μ.μ. στην Κατακόμβη του Ευαγγελισμού.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Βαρνάβας ευλόγησε τη βασιλόπιτα,
αναφέρθηκε στην ομορφιά και το μήνυμα της σημερινής γιορτής, ευχαρίστησε
και ευχήθηκε στις διακόνισσες της αγάπης και τέλος ανακοίνωσε την εντός
ολίγου ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του συσσιτίου.

Μετά το κέρασμα οι κυρίες έψαλαν τα μεγαλυνάρια της γιορτής, πήραν απ’
την ευλογημένη βασιλόπιτα και το ενθύμιο τους και αλληλοευχήθηκαν «καλή
δύναμη» «και του χρόνου».

Εκ του Ιερού Ναού

******************************************************************************************

Δελτίο Τύπου
Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας επισκέφθηκε, πρώτη φορά για τη νέα χρονιά, την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη για να ευλογήσει την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Χριστοδούλη μοναχή και όλη την αδελφότητα και να κόψει την αγιοβασιλόπιτα που ετοίμασαν οι
αδελφές.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά μέσα στη χάρη και την ευλογία του Αγίου Θεού και τη σκέπη της Παναγίας της Χορταΐτισσας, να προοδεύει η αδελφότητα κάτω από την καθοδήγηση της αγίας Ηγουμένης και να αναπαύουν τους προσκυνητές που προστρέχουν στη μονή.
Παρεβρέθηκαν ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Διονύσιος Πατσανης, οι εφημέριοι της μονής και η συνοδεία του Σεβασμιωτάτου, ενώ όλοι παρακάθησαν στην εορταστική τράπεζα που ετοίμασαν με κόπο και αγάπη η γερόντισσα και όλη η αδελφότητα.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως