9 Φεβρουαρίου 2020 | Τελευταία Νέα | 810 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας ευλόγησε την αγιοβασιλόπιττα για την Ομάδα αγάπης της Μητροπόλεως «Αγία Ολυμπιάδα», για τη Γυναικεία Χορωδία της Μητροπόλεως «Αγία  Κασσιανή η Υμνογράφος». Στην ίδια συνάντηση εντάχθηκε και η  μετακατασκηνωτική των κυριών που συμμετείχαν στο Ποσείδι, τον Αύγουστο του 2019.

Το τριήμερο κυριών στην Κατασκήνωση της Μητροπόλεως στο Ποσείδι  ξαναζωντάνεψε μέσα από ένα καλλιτεχνικό βίντεο. Οι κυρίες –κατασκηνώτριες ανακάλεσαν όμορφες στιγμές της κατασκήνωσης και ξαναχάρηκαν τον  βραβευμένο χορό: τον αγιοβασιλιάτικο της Καππαδοκίας, στον οποίο η ομάδα από το Κορδελιό της πρεσβυτέρας Έφης Παπαδοπούλου επέδειξε καταπληκτική δεξιοτεχνία.

Ακολούθησε η προβολή video από την «μετακατασκηνωτική»  εκδρομή  στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι.

Η Γυναικεία Χορωδία της Μητρόπολης απέδωσε μελωδικά  έντεχνα τραγούδια και έτσι «μετασχημάτισε» την οικογενειακή συνάντηση σε καλλιτεχνικό γεγονός.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας, ευχήθηκε στο κλείσιμο, στη νέα χρονιά να είναι εντατικότεροι οι πνευματικοί αγώνες και εμφανής η πνευματική προκοπή, για να ευαρεστείται ο Θεός και να δοξάζεται η αγία Εκκλησία Του!   

Ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε, ως δώρο ευλογίας,  σε όλους τους παραβρισκόμενους ένα μπουκαλάκι τσίπουρο.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, άρχισε, για το 2020, ένας νέος κύκλος δράσεων της Ομάδας Αγάπης «Αγία Ολυμπιάδα», και της Γυναικείας Χορωδίας «Αγία  Κασσιανή η Υμνογράφος», ενώ  ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές και για το τριήμερο κυριών στο Ποσείδι!

Tο σχέδιο της αγάπης του Θεού «κρύβει» και άλλα  ευλογημένα μυστικά!!

Εκ του Γραφείου Τύπου