27 Οκτωβρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1457 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Πρώτο Πολίτη της χώρας, τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο υποδέχθηκε το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στα Κοιμητήρια Ζέϊτελινκ αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ ο Σεβασμιώτατος έψαλε τρισάγιο στη μνήμη όλων εκείνων οι οποίοι πρόσφεραν τη ζωή τους σπονδή στο βωμό της ειρήνης.

Στη συνέχεια, ο εξοχώτατος κ. Προκόπης  Παυλόπουλος επισκέφθηκε το Επισκοπείο και δέχθηκε από τα χέρια του Σεβασμιώτατου, ως ευλογία, ένα κανάτι και μία πετσέτα, δώρο συμβολικό της διακονίας που συνεπάγεται η υψηλή θεσμικά θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Σεβασμιώτατος, στην προσφώνησή του, έδωσε αδρά το στίγμα της περιοχής της Δυτικής Θεσσαλονίκης και σκιαγράφησε το ηρωικό προφίλ των κατοίκων της, οι  περισσότεροι εκ των οποίων έλκουν την καταγωγή τους από τον μαρτυρικό Πόντο και την αρχόντισσα  Μικρά Ασία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στους νεκρούς μαχητές στο Μακεδονικό μέτωπο και  εξήρε την κομβική θέση της Θεσσαλονίκης, η οποία, όπως είπε, είναι πρωτεύουσα της Μακεδονίας, αλλά και εξαιρετικά σημαντική πόλη όλης της περιοχής.

Εκ του Γραφείου Τύπου