4 Σεπτεμβρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1138 προβολές

Δελτίο Τύπου

Επιμνημόσυνη δέηση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 74 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη τελέστηκε την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Την επιμνημόσυνη δέηση για τον ιερέα Δημήτριο και όλους όσοι μαρτύρησαν μαζί του και κάηκαν ζωντανοί από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 2 Σεπτεμβρίου 1944, τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, εκπροσωπώντας τον επιχώριο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. 

Ακολούθησε τρισάγιο στο Μνημείο Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη, όπου και παρατέθηκε γεύμα από την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως προς τιμήν του Προέδρου.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο Υπουργός κ. Σωκράτης Φάμελλος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Βουλευτής κ. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Βουλευτής κ. Κώστας Γκιουλέκας, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης, ως εκπρόσωπος της επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ., η κ. Παρασκευή Πατουλίδου, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, βουλευτές και δήμαρχοι του Νομού Θεσσαλονίκης, ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος, πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες, σύλλογοι και φορείς του Χορτιάτη και πλήθος κόσμου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως