3 Σεπτεμβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1733 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στην ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνα, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεύκων.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε στην ομιλία του το στίγμα του Δεκαπενταυγούστου μέσα από τις παρακάτω σκέψεις: « Σήμερα ο Μικρός Παρακλητικός Κανόνας που ψάλαμε ολοκληρώνει το λειτουργικό κύκλο. Ας ευχαριστήσουμε την Παναγία μας , η Οποία μας έδωσε την ευκαιρία να ζήσουμε αυτή την εμπειρία της εκκλησίας ως κοινότητας προσευχόμενοι ενώπιόν Της. Αμέτρητες οι θαυματουργικές εικόνες Της και άπειρα τα θαύματά Της. Ο νους μου όμως πηγαίνει απόψε προσκυνητής στην Παναγία την Εγγυήτρια της Οποίας η εικόνα με τρόπο θαυματουργικό έφτασε και φιλοξενείται στο σπήλαιο άσκησης του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτη. Η εικόνα συνδέεται με το πρόσωπο της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας, αφού μπροστά σε αυτή την εικόνα η Αγία Μαρία δήλωσε γνήσια τη διάθεσή της για μετάνοια και μεταστροφή παρακαλώντας συγχρόνως την Υπεραγία Θεοτόκο να μπει Εγγυήτρια σε αυτή της τη δυναμική απόφαση. Ας παρακαλέσουμε κι εμείς σήμερα την Παναγία να προηγηθεί και να εγγυηθεί για τη σωτηρία μας».

Στη φιλόξενη αυλή του Ιερού Ναού οι φοιτήτριες-μέλη της Γυναικείας Χορωδίας της Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» απέδωσαν τραγούδια με κέντρο αναφοράς το Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Εκ του Γραφείου Τύπου