18 Απριλίου 2015 | Τελευταία Νέα | 2140 προβολές

Δελτίο Τύπου
Την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015, ο κύκλος νέων μητέρων του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης ξεκίνησε για το Νησί Της Μεγαλόχαρης, την Τήνο, το νησί της ομορφιάς, των καλλιτεχνών. Το νησί του θαύματος .
51 κυρίες με διάθεση προσευχητική έφθασαν στο Κυκλαδίτικο νησί, που τις υποδέχτηκε στολισμένο με τα λουλούδια της άνοιξης, με διαφορετικό λόγο η καθεμιά: κάποιες για να εμπιστευθούν ένα αίτημα της καρδιάς τους , άλλες για να ευχαριστήσουν ευγνώμονα για την ανταπόκριση στην προσευχή τους. Κάποιες κυρίες, μάλιστα , ως τάμα , ανέβηκαν με τα γόνατα μέχρι το Ναό της Μεγαλόχαρης.
Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2015 , μετά την προσκύνηση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας , έργο του Ευαγγελιστή Λουκά , ακολούθησε η επίσκεψη στην ιστορική Μονή της Κυρίας των Αγγέλων ,στο Κεχροβούνι . Εκει, οι κυρίες είχαν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν την τίμια κάρα της Αγίας Πελαγίας και να εισέλθουν στο κελλάκι της , το οποίο φιλοξένησε την Πλατυτέρα των Ουρανών. Στη συνέχεια , οι αδελφές της μονής με εγκαρδιότητα ξενάγησαν τις κυρίες στο Μουσείο και στη Βιβλιοθήκη της Μονής .Οι κυρίες, αφού πήραν την ευχή της Γερόντισσας Ιουλιανής και μοναστηριακές ευλογίες, αναχώρησαν με την καρδιά πλήρη συγκίνησης και χαράς .
Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι κυρίες έκαναν βόλτα στα γραφικά δρομάκια του Πύργου , έφαγαν από το φημισμένο γαλακτομπούρεκο στην πλατεία του χωριού, που παραπέμπει σε άλλες εποχές και συνέχισαν την όμορφη περιδιάβασή τους στον πανέμοφο Πάνορμο .
Την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 , οι κυρίες εκκλησιάστηκαν στο Ναό της ευρέσεως της ιεράς Εικόνας της Θεοτόκου , ο οποίος εορτάζει της Ζωοδόχου Πηγής.
Αργά, το βράδυ της Παρασκευής, οι κυρίες επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη..Εκείνες έκαναν το τάμα στη Χάρη Της ..τώρα περιμένουν με εμπιστοσύνη το θάμα ….
Εκ του Γραφείου Τύπου