4 Μαΐου 2019 | Τελευταία Νέα | 1027 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη της Διακαινησίμου, 30 Απριλίου  2019, ο Κύκλος Κυριών του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης ξεκίνησε για το Νησί Της Μεγαλόχαρης, την Τήνο, το νησί της ομορφιάς, των καλλιτεχνών. Το νησί  του θαύματος.

50 κυρίες με διάθεση προσευχητική, αφού προσκύνησαν με ευλάβεια το Ιερό Λείψανο του  Αγίου Οσιομάρτυρα Εφραίμ στο πολύ γραφικό εκ παλαιών χρόνων Μοναστήρι του Ευαγγελισμού στο Όρος των Αμώμων στη Νέα Μάκρη, έφθασαν στο Κυκλαδίτικο νησί, που τις υποδέχτηκε στολισμένο με τα λουλούδια της άνοιξης, με διαφορετικό λόγο η καθεμιά: κάποιες για να εμπιστευθούν ένα αίτημα της καρδιάς τους, άλλες για να ευχαριστήσουν ευγνώμονα για την ανταπόκριση στην προσευχή τους.

Κάποιες κυρίες, μάλιστα, ως τάμα, ανέβηκαν με τα γόνατα μέχρι το Ναό της Μεγαλόχαρης.

Την Τετάρτη 1 Μαΐου 2019, οι εκδρομείς–προσκυνητές επισκέφτηκαν  την ιστορική Μονή της Κυρίας των Αγγέλων, στο Κεχροβούνι. Εκεί, είχαν τη ευλογία να προσκυνήσουν την ευωδιάζουσα τίμια κάρα της Αγίας Πελαγίας  και να εισέλθουν στο κελλάκι της, το οποίο φιλοξένησε την Πλατυτέρα των Ουρανών.

 Στη συνέχεια, οι αδελφές της μονής με εγκαρδιότητα ξενάγησαν τις κυρίες στο Μουσείο και στη Βιβλιοθήκη της Μονής. Οι κυρίες, αφού πήραν την ευχή της Γερόντισσας Ιουλιανής και μοναστηριακές ευλογίες, αναχώρησαν με την καρδιά πλήρη συγκίνησης και χαράς.

Στη συνέχεια, κατέβηκαν στη χώρα και προσκύνησαν τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή  Λουκά.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, έκαναν βόλτα στα γραφικά δρομάκια  του Πύργου, γεύτηκαν το φημισμένο γαλακτομπούρεκο στην πλατεία του χωριού, που ανακαλεί άλλες εποχές. Και όλα αυτά, αφού προηγουμένως γευμάτισαν  στο πανέμοφο επίνειο του Πύργου, τον Πάνορμο.

Την Πέμπτη 2 Μαΐου  2019, οι κυρίες εκκλησιάστηκαν στο Ναό της Μεγαλόχαρης.

Αργά, το βράδυ της Πέμπτης, οι εκδρομείς επέστρεψαν επί τα ίδια ..

Εκείνες έκαναν το τάμα στη Χάρη Της. ..τώρα περιμένουν με εμπιστοσύνη την επέμβασή Της, το  θαύμα.

Εκ του Γραφείου Τύπου