3 Σεπτεμβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1166 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό ο οποίος τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης.

Μετά το πέρας του εσπερινού κυρίες της ενορίας με κατάνυξη και ευλάβεια έψαλαν τα εγκώμια στην Κοίμηση της Θεοτόκου και ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου σε όλο το χωριό, για να διαχυθεί , όπως είπε και ο Σεβασμιώτατος, η Χάρη και η Ευλογία της Παναγίας παντού.

Ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζοντας το γεγονός της λιτάνευσης του τιμίου Σώματος της Υπεραγίας Θεοτόκου είπε προς το εκκλησίασμα στο τέλος της ακολουθίας του εσπερινού: « Σήμερα μαζί με την Υπεραγία Θεοτόκο λιτανεύουμε και την ελπίδα, την οποία έχουμε ιδιαιτέρως ανάγκη στους δύσκολους και θυμωμένους καιρούς που ζούμε. Να έχουμε πίστη. Να φυλάσσουμε την ενότητα, να κρατούμε την υπομονή και η Χάρις της Παναγίας θα μας βγάλει από τη δυσκολία και θα μας οδηγήσει σε απάνεμο λιμάνι. »

Την ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Θεοφάνης Παπάς, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Εκ του Γραφείου Τύπου