10 Ιουνίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1084 προβολές

Δελτίο Τύπου 10-06-2014.
Την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου στον καθεδρικό ναό του Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως για τον άγοντα τα ονομαστήρια του μητροπολίτη μας κ. Βαρνάβα και τη λήξη των ενοριακών κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής.
Οι πιστοί είχαν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν τα λείψανα των αποστόλων Βαρνάβα και Βαρθολομαίου, ενώ το λόγο της ημέρας εκφώνησε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης π.Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος.
Παρών ήταν και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ.Λάζαρος Κυρίζογλου.
Ο π.Εφραίμ στον ένθερμο λόγο του έκανε μνεία για τους πνευματικούς δεσμούς που συνδέουν από παλιά τη Μητρόπολη Σιατίστης με τη Μητρόπολη Νεαπόλεως. Επεσήμανε τη δύναμη της πρεσβείας της Παναγίας και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στα προσωνύμια που Της δίνει ο λαός. Επικεντρώθηκε στην Παναγία του Άξιον Εστι και ξεδίπλωσε με τρόπο γλαφυρό την ιστορία της.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Βαρνάβας πρόσθεσε πως δεν πρέπει να λησμονούμε τον ύμνο προς την Παναγία μας, Αυτής που τίμησε το ανθρώπινο γένος και κράτησε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε επίσης πως οι Άγιοι μας υπενθυμίζουν ότι η αλήθεια της Ανάστασης του Ευαγγελίου πρέπει να φανερώνεται μέσα από την καθημερινή διακονία της Εκκλησίας.
Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι διακονούν στη διάδοση του Λόγου του Θεού.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.