6 Ιουνίου 2014 | Τελευταία Νέα | 7325 προβολές

Δελτίο Τύπου 06/06/2014
Για πρώτη φορά επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, 13 Γερμανοί φοιτητές και φοιτήτριες της σχολής της Ανθρωπολογίας από το ανοιχτό πανεπιστήμιο της Γερμανίας. Στα πλαίσια της έρευνάς τους για το φιλανθρωπικό έργο των εκκλησιών στην Ελλάδα,οι φοιτητές επέλεξαν να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις των κοινωνικών υπηρεσιών της Μητρόπολής μας.
Αρχικά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Βαρνάβας τους καλωσόρισε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων, στον οποίο γευμάτισαν .Εκεί ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης, τονίζοντας ότι μέσα από αυτό φανερώνεται το πρόσωπο της χριστιανικής αγάπης και διακονίας.Οι φοιτητές εξέφρασαν τις απορίες τους σχετικά με τη λειτουργία των συσσιτίων και του φιλανθρωπικού έργου γενικότερα, καθώς και την έκπληξή τους για τις 7.236 μερίδες φαγητού που δίνονται καθημερινά. Ο Σεβασμιώτατος έδωσε ως ευλογία το βιβλίο ‘‘Λειτουργία μετά τη Λειτουργία’’, το οποίο αναφέρεται σε όλο το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης.
Στη συνέχεια, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στις κοινωνικές υπηρεσίες της Μητρόπολης και συγκεκριμένα στην Τράπεζα ρουχισμού ‘‘Ο ΧΙΤΩΝ’’, στο πολυϊατρείο ‘‘ΥΓΕΙΑ’’ και στο κοινωνικό παντοπωλείο ‘‘ΑΓΑΠΗ’’. Συνέχισαν το οδοιπορικό τους στην Μητρόπολη με την επίσκεψή τους στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης. Οι φοιτητές περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του συσσιτίου, του φροντιστηρίου και στον ξενώνα φοιτητών του Ιερού Ναού. Ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ευόσμου , όπου ξεναγήθηκαν στις φιλανθρωπικές δομές και παρακάθησαν σε μεσημεριανό γεύμα .
Εκ του γραφείου τύπου
της Ιεράς Μητροπόλεως