19 Δεκεμβρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1226 προβολές

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζοντας το Οδοιπορικό της αγάπης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας συνοδευόμενος από τη Γυναικεία Χορωδία της Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος», επισκέφθηκε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Στο Νοσοκομείο, κόσμημα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, υποδέχθηκε το Σεβασμιώτατο ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Νίκος Παπαγεωργίου πλαισιούμενος από τους  Διευθυντές των Κλινικών.

Ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε δώρα και στήριξε με τις ευχές του τους ασθενείς και τους συνοδούς τους στη Νευρολογική Κλινική, στην Παιδιατρική, στην Παιδοχειρουργική και στη Χειρουργική. Ως δρόσος Αερμών  έπνευσε η παρηγοριά της αγάπης του Θεού στις καρδιές των ασθενούντων  και του ιατρικονοσηλευτικού  προσωπικού.

Στη συνέχεια, παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια αντήχησαν στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου, στο οποίο ήταν από νωρίς συγκεντρωμένοι αξιωματικοί της αστυνομίας.

Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η στιγμή που ο Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης κ. Μπαντουβάκης Νικόλαος πρόσφεραν στο Σεβασμιώτατο, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, μια αναμνηστική πλακέτα. Αντίδωρο, όπως υπογράμμισαν, στα πολλά και πλούσια δώρα που απολαμβάνουν μέσα στους κόλπους της Τοπικής Εκκλησίας και στη φιλόστοργη ποιμαντική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου.

Στη συγκινητική ευχαριστήρια αντιφώνηση του, ο Σεβασμιώτατος μνημόνευσε όλους τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες που αθόρυβα, και μέσα στην υπακοή, συντελούν στην πραγματοποίηση του θαύματος: της  διακονίας των αναγκεμένων αδελφών.

Εκ του Γραφείου Τύπου