1 Αυγούστου 2019 | Τελευταία Νέα | 547 προβολές

Δελτίο Τύπου
Με τις ευλογίες και το ζωντανό ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Βαρνάβα, ξεκίνησε το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 η κατασκηνωτική περίοδος των Αγοριών Γυμνασίου και Λυκείου στη Μακρυνίτσα.
Τα 151 αγόρια, οι ομαδάρχες τους, τα στελέχη, οι Κυρίες της Διακονίες και το ακούραστο αρχηγείο – συνολικά σχεδόν 200 άτομα – ξεκίνησαν με πολλή όρεξη τη δική τους κατασκηνωτική χρονιά στη Μακρυνίτσα.
Γενική ονομασία της περιόδου: «Η Βασιλεία των Ουρανών… από το Ευλογημένη έως το Δι’ Ευχών», καθώς η φετινή περίοδος είναι αφιερωμένη στη Θεία Λειτουργία, ενώ οι ονομασίες των δέκα ομάδων είναι οι ακόλουθες:
1. Πάτερ Ημών
2. Ζωής Αθανάτου Γεύσασθε
3. Σοι προσφέρωμεν
4. Δι’ Ευχών
5. Αγία Τράπεζα
6. Λάβετε φάγετε
7. Ειρήνη πάσι
8. Άρτος Ζωής
9. Άγιο Ποτήριο
10. Δόξα Σοι

Την Κυριακή 28 Ιουλίου τελέστηκε στον Υπαίθριο Ναό της Κατασκήνωσης η πρώτη Θ. Λειτουργία.
Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου τα αγόρια με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Βαρνάβα, με τη συνοδεία του, τον π. Βασίλειο Βύρλιο και τον Αρχιδιάκονο π. Γεώργιο Πολυχρονιάδη. Ο Σεβασμιώτατος με τη συνοδεία του παρακάθησαν στο μεσημεριανό τραπέζι, απόλαυσαν το υπέροχο φαγητό και παρακολούθησαν το όμορφο ψυχαγωγικό πρόγραμμα που ετοίμασαν τα παιδιά. Στο τέλος, μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά και όλοι μαζί στο υπαίθριο θέατρο ΘΑΒΩΡ βγήκαν την αναμνηστική φωτογραφία.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας,εκπαιδευτές του Ερυθρού Σταυρού, οι «ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ» ανέβηκαν στην Κατασκήνωση για να εκπαιδεύσουν σε θέματα πρώτων βοηθειών τα παιδιά του Λυκείου.
Το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουλίου η Κατασκήνωση υποδέχτηκε τον καινούριο Δήμαρχο Ευόσμου, κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό, με τη συνοδεία του, ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός των Ύμνων, ο οποίος για 5η συνεχή χρονιά μεταδόθηκε ζωντανά από το υπαίθριο θέατρο ΘΑΒΩΡ σε όλο τον κόσμο.

Την Πέμπτη 1 Αυγούστου, όλη Κατασκήνωση των Αγοριών Γυμνασίου και Λυκείου επισκέφθηκε οργανωμένα τον Υδροβιότοπο της Λίμνης Κερκίνης για να απολαύσει μια βόλτα με κανό.

Όλα τα παιδιά, οι ομαδάρχες και τα στελέχη θαύμασαν το εξαιρετικό τοπίο, παρατήρησαν τα σπάνια και υπό εξαφάνιση πουλιά που υπάρχουν στον μοναδικό αυτό Υδροβιότοπο και ακόμη περισσότερο απόλαυσαν μια μοναδική βόλτα με κανό.

… Και συνεχίζουμε δυναμικά!

Εκ της Κατασκηνώσεως