2 Δεκεμβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 908 προβολές

Δελτίο Τύπου

Ένα νοσταλγικό μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο Ἐλληνα μουσικοσυνθέτη Μάνο Λοΐζο διοργάνωσε με επιτυχία ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Μενεμένης την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019 στο Κινηματοθέατρο «ΑΣΤΡΟΝ»του  Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. 

Το Μουσικό Εργαστήρι του «Θερμαϊκού», υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ. Πέτρου Μαυρόπουλου, ερμήνευσε με ιδιαίτερη αισθαντικότητα μεγάλες επιτυχίες του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού, ταξιδεύοντας το μουσικόφιλο κοινό της Μενεμένης και αποσπώντας το θερμό τους χειροκρότημα, ενώ δεν παρέλειψε να μνημονεύσει μελωδικά και τους εξαίρετους επίσης δημιουργούς Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Σπανό, που «έφυγαν» πρόσφατα από τη ζωή. 

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα εκπροσώπησε ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως κ. Γεώργιος Πολυχρονιάδης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Κληρικοί, Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος της Μενεμένης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. Ο προϊστάμενος τού Ναού Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Αναστασιάδης ευχαρίστησε τη διοίκηση του «Θερμαϊκού» για την αφιλοκερδή παρουσία του μουσικού σχήματος και την έμπρακτη συμπαράστασή τους στο πολυποίκιλο έργο της Ενορίας, αφού σκοπός της όλης προσπάθειας ήταν η οικονομική ενίσχυση τον δράσεων της Ενορίας, 

Εκ του Ιερού Ναού