28 Αυγούστου 2022 | Τελευταία Νέα | 368 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022, τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής  του  μακαριστού Νικολάου Παπαγεωργίου,  Εθνικού ευεργέτη, αλλά και Μεγάλου Ευεργέτη της Τοπικής μας Εκκλησίας. 

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και των Είκοσι Αγίων Αναργύρων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου εν όψει της συμπλήρωσης τεσσαράκοντα ημερών από την εκδημία του μακαριστού  Νικολάου Παπαγεωργίου.  Παρόντα ήταν όλα τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος,  καθώς επίσης ο Διευθυντής του  Νοσοκομείου,  ιατροί,  νοσηλευτές, εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Δήμαρχοι  Παύλου Μελά κ. Δ. Δεμουρτζίδης  και Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου. 

Ο Σεβασμιώτατος εστίασε στην ομιλία του, στη μεγάλη κοινωνική προσφορά των αδελφών Νικολάου και  Λεωνίδα Παπαγεωργίου αλλά και ευρύτερα  της  οικογένειας και του Ιδρύματος. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι, ο εκλιπών ως Άρχοντας της Μεγάλης Του Θεού Εκκλησίας, αλλά και της Τοπικής μας Εκκλησίας, υπήρξε Άρχοντας και στη ζωή. Ήταν εξέχουσα προσωπικότητα και  αγωνιζόταν με αγάπη για τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως