5 Φεβρουαρίου 2020 | Τελευταία Νέα | 578 προβολές

Δελτίο Τύπου

Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Διαβατά Θεσσαλονίκης, για να τελέσει, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, το μνημόσυνο του μακαριστού πατρός Συμεών Τσακιρόπουλου, του ιερέα του χωριού του, τον οποίο ο ίδιος ως λαϊκός και αργότερα ως κληρικός διακόνησε και ιδιαίτερα αγαπούσε.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα αναφέρθηκε στη σημασία της Δεσποτικής εορτής της Υπαπαντής, ενώ εξέφρασε τη χαρά του που βρισκόταν στον τόπο που τον γέννησε και τον ανέθρεψε. 

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, έπειτα από πρόσκληση των Διευθυντών, μετέβη και ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα στο 2ο Γυμνάσιο Εχεδώρου στα Διαβατά, στο 4ο Γυμνάσιο Εχεδώρου και στο 2ο Γενικό Λύκειο Εχεδώρου στη Μαγνησία, υπογραμμίζοντας το παράδειγμα των εν Αγίοις Πατέρων ημών Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, προστατών των γραμμάτων και της παιδείας, και ευχόμενος σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά μέσα στη χάρη και την ευλογία του Αγίου Θεού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως