17 Μαρτίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1713 προβολές

Ρομποτική για παιδιά: H Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως πρωτοπορεί στο χώρο της εκπαίδευσης και ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον για τα παιδιά της     Δυτικής Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας και της Κύπρου.

Εξαιρετικές επιδόσεις για τις ομάδες ρομποτικής των ενοριών της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας FIRST® LEGO® League που πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Μαρτίου 2015 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS από τον Οργανισμό eduACT και την συνδρομή 200 εθελοντών.

Το πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής του Φιλεκπαιδευτικού Οργανισμού «Δράση για την Εκπαίδευση» συμπλήρωσε φέτος τον τρίτο συνεχόμενο χρόνο λειτουργίας του προσφέροντας τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία. Στην επιτυχία της πρωτοποριακής αυτής προσέγγισης στην εκπαίδευση συνέβαλε καθοριστικά η υποστήριξη που παρείχε από την πρώτη στιγμή η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και ο Σεβασμιότατος κ.κ. Βαρνάβας.

Η επίδοση των ομάδων ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστη. Από τις οκτώ ομάδες που συμμετείχαν όλες απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια για την άρτια παρουσία τους στο διαγωνισμό και το ήθος που επέδειξαν, ενώ συνολικά σε όλες τις κατηγορίες οι ομάδες κέρδισαν 8 βραβεία, ένα η κάθε ομάδα!

Οι ομάδες :

KATAKOMVI-TECH :ΕΝΟΡΙΑ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

SERA team :Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΡΟΜΠΟΠΑΤΟΡΕΣ :Ι.Ν. ΑΓ. ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΑΝΝΗΣ Ν. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Saint George Asvestovillage :ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ

Βασιλειάδα A KAI Βασιλειάδα Ω :Ι.Ν. Αγιων Τριών Ιεραρχών Ευόσμου

Far.Go.Bots KAI connect : Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Μενεμένης

 

 

Ειδικότερα τα βραβεία :

1ο Βραβείο Επίδοσης του Robot        Ρομποπάτορες

2ο Βραβείο Επίδοσης του Robot        Βασιλειάδα Ω

1ο Βραβείο Μηχανικού Σχεδιασμού  Ρομποπάτορες

3ο Βραβείο Μηχανικού Σχεδιασμού  Βασιλειάδα Ω

3ο Βραβείο Προγραμματισμού          KATAKOMVI-TECH

1ο Βραβείο Έρευνας                            Far.Go.Bots

3ο Βραβείο Παρουσίασης                  SERA Team

2η Θέση Championship 2015-16        Far.Go.Bots

 

Δύο Παγκόσμιες διακρίσεις για τις ομάδες της Μητρόπολης

Στη γενική κατάταξη την δεύτερη Θέση Championship 2015-16 κατέκτησαν Far.Go.Bots, οι οποίοι εξασφάλισαν για δεύτερη χρονιά τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ρομποτικής World Festival στο Saint Luis στην Αμερική! Ενώ την τέταρτη θέση κατέκτησε η Βασιλειάδα Ω που ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την μαγευτική Ισπανία ώστε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την Μητρόπολη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στην Τενερίφη.

Ο διαγωνισμός FIRST® LEGO® League (FLL) είναι μία παγκόσμια διοργάνωση που ξεκίνησε την πορεία της το 1992 από το εκπαιδευτικό τμήμα της LEGO σε συνεργασία με το ίδρυμα FIRST. Στόχος της είναι εισάγει μία διαφορετική διάσταση στην εκπαιδευτική διαδικασία φέρνοντας σε επαφή τους μαθητές με τις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 9 ετών (Junior FLL) και σε μεγαλύτερα από 10 έως 16 χρόνων.

Στην Ελλάδα, τη διοργάνωση του FIRST® LEGO® League έχει αναλάβει από το 2013 το μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT- Δράση για την Εκπαίδευση, με την αρωγή της Μητρόπολης Νεαπολεως και Σταυρουπόλεως , ενώ τα δύο τελευταία χρόνια έχουν εντάξει στο δίκτυο τη Βουλγαρία και την Κύπρο. Μάλιστα στην Κύπρο αρωγός της προσπάθειας είναι η Μητρόπολη Λεμεσού που ακολουθεί τον δρόμο που ανοίγει για όλα τα παιδιά η Μητρόπολη Νεαπόλεως υποστηρίζοντας το FIRST LEGO League.

Το θέμα του επόμενου διαγωνισμού έχει ανακοινωθεί, σχετίζεται με το περιβάλλον και το Ζωικό Βασίλειο και ονομάζεται “Animal Allies” και περιμένουμε ακόμη περισσότερες ιδέες των παιδιών!

 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους Ιερείς και τους δασκάλους, τους γονείς και τους υποστηρικτές της προσπάθειας. Με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε την χαρά και την τιμή να υποκλιθούμε στις γνώσεις και το ήθος κορυφαίων επιστημόνων που μεγαλώνουν ανάμεσα μας. Ποιος ξέρει ίσως η απαντήσεις σε πολλά από τα προβλήματα που βασανίζουν την καθημερινότητα μας να βρίσκονται ήδη μέσα στο μυαλουδάκι τους.