8 Οκτωβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 1202 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα (ο οποίος απουσιάζει στην Αθήνα για τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας) την Τρίτη 8 Οκτωβρίου υποδεχτήκαμε, φιλοξενήσαμε και ξεναγήσαμε μια ομάδα 40 Γάλλων προσκυνητών, με τον Eπίσκοπό τους Mgr Michel Pansard. Η ομάδα αυτή προέρχεται από την Γαλλική Επισκοπή που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Παρισιού, τη DIOCESE D’ ΕVRY και ταξιδεύουν στα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Στην ενορία του Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Ευόσμου ξεναγήθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, αλλά και στον αύλειο χώρο, στο Συσσίτιο «ΑΡΤΟΣ ΖΩΗΣ», στον Παιδικό Σταθμό «ΑΝΑΠΝΟΗ», τον Ξενώνα Αγάπης «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ» και το Γηροκομείο «ΕΣΤΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ».

Στη συνέχεια κατέβηκαν στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού, όπου ενημερώθηκαν για την ανέγερση και την αγιογράφηση του Ι. Ναού, τις ανεγέρσεις νέων ναών σε όλη την ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδος και ιδιαίτερα στην Ιερά μας Μητρόπολη, ενώ στην Κατακόμβη ενημερώθηκαν για τις νεανικές δράσεις χειμώνα (στα πνευματικά κέντρα των ενοριών) και καλοκαίρι (στις κατασκηνώσεις Μακρυνίτσας και Ποσειδίου).

Παίρνοντας το ενθύμιό τους, ενθουσιασμένοι ευχαρίστησαν και αναχώρησαν για τη συνέχιση του προσκυνήματός τους.

Εκ του Ιερού Ναού