28 Σεπτεμβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 2361 προβολές

Δελτίο Τύπου

Ευκαιρία για ανατροφοδότηση και αδελφική επικοινωνία έδωσε η πραγματοποίηση της Μετακατασκηνωτικής Συνάντησης που έγινε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 στην Αίθουσα «Ξενία» της Μητροπόλεως για τις κυρίες που συμμετείχαν στο Κατασκηνωτικό Τριήμερο στο Ποσείδι της Χαλκιδικής από 26 έως 28 Ιουνίου 2015 .

Η Γυναικεία Χορωδία της Ι. Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» ξάφνιασε χαρούμενα και ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους με τα δύο νέα τραγούδια της, «Ωδή στην Ειρήνη» και «Ωδή στον Παπαφλέσσα» (βίντεο), τα οποία υπήρξαν καρπός της ποιητικής τέχνης του κ. Βασιλείου Σαρησάββα, Συνταξιούχου Δασκάλου σε μουσική του συνθέτη Λευτέρη Πασσιά.

Οι κυρίες Κλεονίκη Ξιμίνη και Μαρία Θεοδωράκη μέσα από τη διήγηση στιγμών της κατασκήνωσης ένυξαν τρυφερά τις καρδιές μας. Η προβολή των διαφανειών που ακολούθησε πέτυχε την αναβίωση ξεχωριστών στιγμών της κατασκήνωσης.

Οι δύο βραβευμένοι στην κατασκήνωση χοροί, «Φωτιές της Σμύρνης» και «Κερκυραϊκός», απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα όλων για τη ζωντάνια, τη λεβεντιά και τη χάρη που διέθεταν τα μέλη των χορευτικών ομάδων.

Την ατμόσφαιρα πυροδότησε ενθουσιαστικά με το δικό του απαράμιλλο τρόπο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους «καθηγουμένους» των οικογενειών για την παραχώρηση άδειας για τη συμμετοχή των γυναικών τους στην κατασκήνωση, επεσήμανε την πνευματική αξία του κατασκηνωτικού τριημέρου και τη συμβολή του στην επίταση του πνευματικού αγώνα για την καλλιέργεια των ψυχών .

Η μετακατασκηνωτική συνάντηση έκλεισε με την προσφορά ενός φιλοτεχνημένου καλλιτεχνικά μπουκαλιού το οποίο περιείχε τσίπουρο.

Εκ του Γραφείου Τύπου