30 Απριλίου 2021 | Τελευταία Νέα | 1113 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελέστηκε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021, η Ακολουθία του Επιταφίου θρήνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη. Τους ιερούς ύμνους της Ακολουθίας απέδωσαν αριστοτεχνικά οι χοροί των ιεροψαλτών. Στο δεξιό χορό προΐστατο ο κ.Γεώργιος Κουνατίδης, ενώ στον αριστερό ο κ.Βασίλης Βλέτσης.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, ενώ παρίστατο ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών κ.Σίμος Δανιηλίδης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου κ.Μιχάλης Παπαθανασίου.

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε, πέριξ του Ιερού Ναού, η περιφορά του Επιταφίου, ενώ οι πιστοί στα ρείθρα του δρόμου με αναμμένες τις λαμπάδες συμμετείχαν στο ξόδι του Υιού του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος, μετά το πέρας της Ακολουθίας, παρακάλεσε τους πιστούς να ετοιμαστούν για τον εορτασμό της  Ανάστασης υπακούοντας με εμπιστοσύνη στις αποφάσεις  της Εκκλησίας, τους προέτρεψε επίσης, να φυλάξουν μέσα τους  ζωντανή τη χάρη και την ελπίδα της Ανάστασης, την oποία κανείς και τίποτε δεν μπορεί να κλέψει!

 

Εκ του Γραφείου Τύπου