17 Δεκεμβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1241 προβολές

Δελτίο τύπου

Ανάκτηση από το Πρακτορείο Romfea.gr

Στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης εκδήλωση για τα 20 χρόνια (1994-2014) από την κοίμηση του δραστήριου και αγωνιστή ΄Ελληνα Ιεράρχη, μακαριστού Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρού Σεβαστιανού.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε, με την ευλογία του Παν. Θεσ/κης κ.Άνθιμου, από την Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, (ΣΦΕΒΑ, Επαρχιακή Επιτροπή Θεσ/κης) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑΣΥΒΑ, Παράρτημα Θεσ/κης).

Τεράστιο πλήθος ακροατών & θεατών είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα, τους διαδρόμους, τις σκάλες, την είσοδο και την αυλή του κτιρίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει το αδιαχώρητο. Παντού στους εξωτερικούς χώρους υπήρχαν μεγάφωνα, για αυτούς που ήταν αδύνατη η προσπέλαση μέσα στην αίθουσα.

Στις πρώτες σειρές των καθισμάτων ήταν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Αρχιερείς, Βουλευτές, Καθηγητές, λοιπές Αρχές, αλλά κυρίως σύγχρονοι Έλληνες αγωνιστές της Βορείου Ηπείρου, που ήρθαν από την Αλβανία.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Άνθιμος, ο Πρόεδρος της ΣΦΕΒΑ Θεσ/κης, ο Γ. Γραμματέας της Ηπειρωτικής Εστίας, και το μέλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λεωνίδας Παππάς.

Κύριοι ομιλητές ήταν ο εορτάζων Σεβ/τος Κονίτσης κ.Ανδρέας, με θέμα «ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΣΗΠΕΙΡΟΣ και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, με θέμα «Ο ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΖΗΣΑ».

Όλοι τους καταχειροκροτήθηκαν θερμά από το ενθουσιώδες ακροατήριο. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η βράβευση, με τιμητικές πλακέτες, των 5 Ηγετών της «Ομόνοιας» της δίκης των Τιράνων του 1994, επιζώντων αγωνιστών της Βορ.Ηπείρου και του γιού ενός αποθανόντα ήρωα.

Στα ενδιάμεσα των παραπάνω, παρουσίασαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα οι χορωδίες, της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Θεσ/κης, της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος», και της Χριστιανικής Ελπίδος. Καθ’ όλη την εκδήλωση, που διήρκεσε πάνω από 4 ώρες, επικράτησε ενθουσιώδης παλμός.

Στο τέλος προβλήθηκαν βίντεο με στιγμιότυπα από την ζωή και το έργο του Μητροπολίτη Σεβαστιανού. Η όλη εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.