9 Ιουνίου 2016 | Τελευταία Νέα | 2214 προβολές

Δελτίο Τύπου

Ενώπιον ενός πολυπληθούς και ενθέρμου ακροατηρίου, τα μουσικά σχήματα της ενορίας Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Γαλήνης Ωραιοκάστρου (παιδική χορωδία-μικτή χορωδία-ορχήστρα) παρουσίασαν ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη «ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ».

Η παράσταση ξεκίνησε με αποσπάσματα από τα εγκώμια της Μεγάλης Εβδομάδας και το Τη Υπερμάχω, που υμνούν το πρόσωπο της Παναγίας Θεοτόκου και αφού πέρασαν από τις σημαντικότερες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού , ου αναφέρεται στη «Μάνα και Παναγιά», φτάσανε στον Επιτάφιο του Μίκη Θεοδωράκη και Γιάννη Ρίτσου.

Η μουσική παράσταση στην οποία διαβάστηκαν κείμενα για τη μητέρα και την Παναγία των Αλεξ. Παπαδιαμάντη, Νικηφ. Βρεττάκου, Νίκου Καζαντζάκη κορυφώθηκε με ένα μικρό αφιέρωμα στο παραδοσιακό μας τραγούδι.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πέρα από τοπολυπληθές ακροατήριο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Βαρνάβας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως της πατήρ Εφραίμ Σαμαράς και πατήρ Γεώργιος Εμινίδης, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης και άλλοι εκπρόσωποι των αρχών της πόλης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Εφραίμ Σαμαράς, ο Δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος εξήρε την απόδοση των μικρών και μεγάλων χορωδών και τόνισε τη σημασία του τραγουδιού για την ενότητα του ελληνικού λαού και τη διατήρηση της παράδοσής του.Προέτρεψε δε τη μαέστρο κα Ιωσηφίνα Κατωφλίδου και τους χορωδούς να συνεχίσουν με ίδια θέρμη την προσπάθειά τους τα επόμενα χρόνια. Ο Δεσπότης, τέλος, ευχαρίστησε τη μαέστρο Ιωσηφίνα Κατωφλίδου, τους σολίστ Μιχάλη Παπαζήση και Θεοδοσία Βλασιάδου και τους μουσικούς Ευτυχία Βογιατζή, Στέλλα Αβραμίδου, Οδυσσέα Τάσσιο, Χρήστο Τάσσιο και Χρήστο Τσαϊρίδη για τη δυμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Εκ του Ι.Ναού