27 Ιουνίου 2021 | Τελευταία Νέα | 1200 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Αρχιερατικής  Θείας Λειτουργίας η οποία τελέστηκε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην περιοχή της Ξηροκρήνης. Το Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο π. Αλέξανδρος Καρακάσης προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  π. Εφραίμ Σαμαράς, ο Αρχιδιάκονος π. Γεώργιος Πολυχρονιάδης και ο διάκονος π. Ελευθέριος Ράφτης.

«Εορτάζουμε σήμερα, είπε μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του,  το κάλεσμα πάντων των Αγίων. Οι Άγιοι μας κενώνουν τον εαυτό τους και δέχονται τη χάρη και τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος. Μόνον με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος μπορεί ο πιστός να καρποφορήσει και να γευθεί την κοινωνία με το Θεό, που στην πραγματικότητα είναι η βίωση, από τη γη, της   Βασιλείας των Ουρανών.

Αυτή η Κυριακή αποτελεί την Πανήγυρη της Εκκλησίας, σαλπίζει τη Σύναξη των απανταχού της γης Αγίων Της! Ο Θεός εντέλλεται και προσκαλεί να στοχεύσουμε την αγιότητα, να κατακτήσουμε την αγιότητα!». 

Εκ του Γραφείου Τύπου