28 Φεβρουαρίου 2021 | Τελευταία Νέα | 643 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη δεύτερη Κυριακή του Τριώδιου, την Κυριακή του Aσώτου, 28 Φεβρουαρίου 2021, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη ιερούργησε ο π. Κωνσταντίνος Παναγιώτοπουλος ο οποίος και ανέλυσε την παραβολή της Ευαγγελικής Περικοπής του Aσώτου. Ο πατήρ Κωνσταντίνος με τη δεξιοτεχνία ζωγράφου αποτύπωσε αρχικά τη σκηνή της επιστροφής του νεότερου γιου. Στη συνέχεια,  ιχνογράφησε το πορτραίτο του φιλόστοργου πατέρα, ο οποίος με τη θαλπωρή της αγάπης του και την αρχοντιά της συγχωρητικότητάς του, κράτησε ανοικτή την πόρτα της ελπίδας και την πόρτα της πατρικού σπιτιού  για τον αποστάτη γιο του .

Η μεγαλύτερη αμαρτία του νεωτέρου γιου, τόνισε ο ομιλητής, δεν ήταν οι ηθικές εκτροπές του ούτε η κατασπατάληση της περιουσίας, ήταν η προδοσία της πατρικής αγάπης. Ο Άσωτος δεν αγάπησε τον πατέρα του. Έδωσε την καρδιά του στους φίλους, στις ηδονές, στα χρήματα.

Ο αποστάτης γιος λίγο πριν διαβεί το Ρουβίκωνα της απελπισίας ανακαλεί μέσα του τη μορφή του σπλαχνικού πατέρα. Τούτη η μνήμη λειτουργεί ως κάλεσμα επιστροφής στο πατρικό σπίτι.

Ο Θεός Πατέρας με την αγάπη του είναι πάντα παρών, εκπέμπει συνεχώς προσκλήσεις. Σε εμάς εναπόκειται η γενναία απόφαση της επιστροφής!

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι οι δυο χοροί των ιεροψαλτών απέδωσαν τους ιερούς ύμνους της ημέρας με βυζαντινό ύφος και ήθος ιεροπρεπές. 

Εκ του Γραφείου Τύπου