20 Ιουνίου 2021 | Τελευταία Νέα | 489 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Γενέθλιο Ημέρα της Εκκλησίας, την Πεντηκοστή, Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας πλαισιωμένος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη Περιστερίδη, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μίλκα, προϊστάμενο του Ιερού Ναού, τον αρχιδιάκονο π. Γεώργιο Πολυχρονίδη και το διάκονο π. Γεώργιο Αντωνιάδη, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αξιοποίησε  μια σκηνή από την Παλαιά  Διαθήκη, στην οποία αποτυπώνεται η σωτηρία των Ιουδαίων, από μια πηγή ύδατος, για να τη συνδέσει με τη σημερινή  Ευαγγελική Περικοπή. Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων επεσήμανε τα εξής: «Ο διψών ελθέτω πρός με και πινέτω»: ο Χριστός καλεί όσους διψούν να Τον πλησιάσουν, για να ξεδιψάσουν, να αναζωογονηθούν. Ο Χριστός μάς συναντά στην έρημο της ζωής μας και γίνεται ο ίδιος πηγή ζωής και σωτηρίας. Οι Άγιοί μας στους οποίους αναπαύεται το Πνεύμα το Άγιο συνιστούν ποταμούς ύδατος ζώντος.

Τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος με ενθουσιασμό υπογράμμισε την μοναδικότητα της σημερινής γιορτής:    Σήμερα όλοι γιορτάζουμε ! Όλοι είμαστε παιδιά της Πεντηκοστής! Σήμερα πανηγυρίζουμε τη Γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας!

Τι είναι Εκκλησία;

Ο Χριστός παρατεινόμενος στους αιώνες !!!! 

Εκ του Γραφείου Τύπου

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου: