31 Ιανουαρίου 2021 | Τελευταία Νέα | 873 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, ημέρα κατά την οποία η  Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννη, Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π.Βασίλειος Καλλιακμάνης ιερούργησε στη δεύτερη Θεία Λειτουργία και κήρυξε. Ο ομιλητής με γλαφυρότητα και ενάργεια ανέλυσε το απόσπασμα της επιστολής του Αποστόλου Παύλου στον Τιμόθεο. Ο π.Βασίλειος μετ’ εμφάσεως υπογράμμισε ότι ο Τιμόθεος ήταν ο  «ισόψυχος» μαθητής του Aποστόλου των Εθνών, τον ακολουθούσε πιστά πάντα, παντού. Ήταν μαθητής με κόστος. Στη συνέχεια, ο ακαδημαϊκός πατήρ υπογράμμισε την αξία του καλού παραδείγματος: «ει διδάσκεις έργων ή μη διδάσκεις όλως», δηλαδή ή να διδάσκεις με τα  έργα σου ή διαφορετικά να μην διδάσκεις καθόλου.   

Στο τέλος, ο π. Βασίλειος, επικαλούμενος την προτροπή του Αποστόλου, προέτρεψε το εκκλησίασμα, να μην αμελεί για τα χαρίσματα που έλαβε από το Θεό, «μη αμέλει του εν σοί χαρίσματος». Όλοι  οι χριστιανοί έλαβαν τη δωρεά του βαπτίσματος, έχουν  χρέος, λοιπόν, να αναζωπυρώνουν το χάρισμα!

 

Εκ του Γραφείου Τύπου