17 Ιανουαρίου 2020 | Τελευταία Νέα | 1008 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Νεαπόλεως, στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης. 

Ο Σεβασμιώτατος, αφού άκουσε με έκδηλη ικανοποίηση τη χορωδία του Σχολείου να αποδίδει τους ανάλογους ύμνους, απευθυνόμενος στους μαθητές, στο σύλλογο διδασκόντων και στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός «διαφορετικού» σχολείου μέσα στην σύγχρονη εποχή, το οποίο θα διαπλάθει ολοκληρωμένους και χρήσιμους ανθρώπους στην κοινωνία και ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι μεστή αγαθών έργων και ευλογιών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης κα Δήμητρα Ακριτίδου ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων της πόλης, κληρικοί, και γονείς και κηδεμόνες των μαθητών.

Στη συνέχεια μετέβη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη, όπου επίσης ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα για την Καθηγουμένη Χριστοδούλη και την αδελφότητα της Μονής. 

Στην επίσκεψη παρευρέθηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Πατσάνης καθώς και πολλοί κληρικοί.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως