25 Ιανουαρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1922 προβολές

Δελτίο τύπου

Σε μια όμορφη , οικογενειακή συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην καλαίσθητη αίθουσα «Ξενία», ευλόγησε, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την αγιοβασιλόπιτα για τις πρεσβυτέρες.

Τις πρεσβυτέρες και διακόνισσες της Μητροπόλεως καλωσόρισε φιλόφρονα η κ. Κυριακή Πενλόγλου θεολόγος καθηγήτρια και πρεσβυτέρα.

Η πρεσβυτέρα Μαρία Βουτσκίδου με το ποίημα «όταν , αν , τώρα» έδωσε με σαφήνεια τη διάσταση και την ανυπολόγιστη αξία του « τώρα» .

Η προβολή των διαφανειών αποκάλυψε την ηρωική μορφή του Ρώσου Νεομάρτυρα Αγίου Παύλου Ανσίμωφ .

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τις πρεσβυτέρες για την αθρόα συμμετοχή τους, υποσχέθηκε ότι με τη νέα χρονιά θα πληθαίνουν οι ευκαιρίες συνάντησης της ομάδας των πρεσβυτερών με σκοπό να βαθαίνει η γνωριμία και ο σύνδεσμός τους .

Στο τέλος , οι πρεσβυτέρες μαζί με την ευχή του Σεβασμιώτατου , την πρωτοχρονιάτικη πίτα πήραν ως δώρο μια καλλιτεχνικά φιλοτεχνημένη ατζέντα και σε πάπυρο ένα ποίημα του αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού.

Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για τις 5 Μαρτίου 2016 ,Θεού θέλοντος, και θα συνδυαστεί με εσπερινό στο Μοναστήρι της Ιεράς Μεταμορφώσεως στο Χορτιάτη.

Εκ του Γραφείου Τύπου