28 Ιανουαρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 679 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (Λαχαναγορά), στην περιοχή της Μενεμένης, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Συνδέσμου Εμπόρων κ. Ιωάννη Χαραλαμπίδη.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι παραγωγική και ζήτησε από τους εμπόρους να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την Ιερά Μητρόπολη για τη στήριξη των συσσιτίων της.

Παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κυρία Βούλα Πατουλίδου, ο επιχώριος δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος Χαμπίδης και εκπρόσωποι αρχών και φορέων της πόλης.

Ακολούθως, μετέβη στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, έπειτα από πρόσκληση του Διευθυντή του Νοσοκομείου Ταξίαρχου Μιχαήλ Ιωσηφίδη, για την καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας. 

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη συμβολή του Νοσοκομείου στην υγειονομική φροντίδα της πόλης και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας και στην προσφορά των ιατρών προς τους αναγκεμένους συνανθρώπους μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπολεως