28 Ιανουαρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1368 προβολές

Δελτίο τύπου

Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως τέλεσε τη νεκρώσιμη ακολουθία του πατρός Δημητρίου Γαλανάκη. Ο π. Δημήτριος καταγόταν από την Κρήτη . Είχε πάρει τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας κ. Αγαθαγέλλου .Στις 24 Ιανουαρίου 1953 ανήλθε στο δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης, χειροτονήθηκε ιερέας πάλι από το Σεβασμιώτατο κ. Αγαθάγγελο και τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Βατολάκκου .Εκεί , διακόνησε ο μακαριστός π. Δημήτριος μέχρι το 1959.

Στη συνέχεια , ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στη νεοπαγείσα Μητρόπολη Νεαπόλεως και υπηρέτησε το λαό του Θεού αρχικά στον Άγιο Γεώργιο Χορτιάτη και στη συνέχεια, μέχρι τη συνταξιοδότηση του, στον Άγιο Γεώργιο Νεαπόλεως.

Ο π. Δημήτριος τιμήθηκε με το οφίκιο του οικονόμου και του πρωτοπρεσβυτέρου από το μακαριστό Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Διονύσιο .

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, μετά το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας , αναφέρθηκε με συγκίνηση στην ευδόκιμη πορεία του π. Δημητρίου και υπογράμμισε τη θυσιαστική και αθόρυβη διακονία του στο χώρο της Εκκλησίας.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του εκλιπόντος π. Δημητρίου!

Εκ του Γραφείου Τύπου