4 Σεπτεμβρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1941 προβολές

Δελτίο Τύπου

Μέσα στην ευωδία του πεύκου, με τον συνοδευτικό ήχο της θάλασσας,  110  κυρίες από 24 ενορίες της Μητροπόλεώς μας πέρασαν τρεις αξέχαστες μέρες στο πανέμορφο Ποσείδι της Χαλκιδικής, στην Κατασκήνωσης της Ι. Μητροπόλεως.

Τρεις μέρες γεμάτες ξεγνοιασιά, αδελφική αγάπη, ψυχαγωγία και πλούσιο μορφωτικό πρόγραμμα.

Γενικό θέμα :Έγγαμοι Αγιοι της Εκκλησίας

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017, οι  κυρίες αφίκνυνται στην κατασκήνωση κι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π.Βαρνάβα Γιάγκου με θέμα «ο Συζυγικός καυγάς». Μετά τη διεξοδική διαπραγμάτευση του θέματος ακολουθεί συζήτηση κι επίλυση αποριών. Η όμορφη βραδιά αρχίζει με μια μελωδική καντάδα και τελειώνει με ένα παραδοσιακό γλέντι στη μέση της πλατείας της κατασκήνωσης.

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, η Συνταγματάρχης  κ.Βασιλική Αηδονοπούλου, Προϊσταμένη της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του 424 Γ.Σ.Ν.Θ. αναπτύσσει το πολύ ενδιαφέρον θέμα: «Κατάθλιψη-Μελαγχολία: Συμπτώματα- τρόποι αντιμετώπισης».

Το μεσημεριανό τραπέζι λαμπρύνει με την ευλογητική παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, ο οποίος πλαισιώνεται από τους πατέρες Βασίλειο Βύρλιο και Ελευθἐριο Κουτσαυτάκη και τον π.Ναθαναήλ της Ι.Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Σεβασμιώτατος και η εκλεκτή συνοδεία του απολαμβάνουν τα τραγούδια των κατασκηνωτριών και παρακολουθούν τρεις παραδοσιακούς χορούς από την περιοχή του Πόντου, της Μακεδονίας και της Ζακύνθου.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνησή του ομολογεί ότι οι μητέρες αποτελούν τα πολυτιμότερα πρόσωπα της Μητροπόλεως, καθώς αυτές σηματοδοτούν και χαράσσουν  την πορεία των παιδιών τους προς το Θεό.

Λίγο πριν αποχώρηση, ο Σεβασμιωτατος πρόσφερε ευλογίες στις κυρίες  και  ο π.Βασίλειος ,κατά  το ειωθός, ήρθε φορτωμένος δώρα γευστικά και πρακτικά ( ολόσωμες ποδιές ).

Το βράδυ της ίδιας νύχτας, στο φωταγωγημένο γήπεδο  πραγματοποιείται το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού, το οποίο ξεπερνά σε έμπνευση, σκηνική παρουσία, πρωτοτυπία και φαντασία κάθε προηγούμενο. Η «Γερακίνα» κερδίζει το πρώτο βραβείο, τα «Ξύλα της Μυτιλήνης» το δεύτερο βραβείο, ενώ το τρίτο βραβείο δίνεται στο «Γαστουριώτικο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομάδα που κέρδισε το 1ο Βραβείο και κατάφερε να ξεσηκώσει με τη λεβεντιά και τη χάρη της τα πλήθη που την παρακολουθούσαν, συμμετείχαν πολλές πρεσβυτέρες της Μητροπόλεώς μας. Τις καμαρώνουμε και τις συγχαίρουμε!!

Η παρουσίαση της αγίας βιοτής και της ασκητικής ζωής του ιερατικού ζεύγους Νικολάου και Ανθής Πέττα συγκίνησε τις ακροάτριες και απέδειξε ότι η αγιότητα είναι εφικτή.

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 και ο ουρανός ακουμπά τη γη στην κατανυκτική υπαίθρια Θεία Λειτουργία, η οποία τελείται από τον π.Κωνσταντίνο Χατζηαγγελίδη, που με τρόπο γλαφυρό και παραστατικό ερμηνεύει το Ευαγγέλιο της ημέρας.

Στο μεσημεριανό τραπέζι παρελαύνουν και τίθενται υπό κρίση και δοκιμασία οι πιο απολαυστικές ζαχαροπλαστικές συνθέσεις. Το πρώτο βραβείο δίνεται στο γλυκό «Μουχαλεπί», το δεύτερο στο «Όνειρο θερινής νυκτός» , ενώ το τρίτο βραβείο διαμοιράζεται στο «Τσιζ-κέικ»και στο «Εκμέκ-καταΐφ».

Η γλυκιά πανδαισία δημιουργεί και… ποιητικό οίστρο!! :

«Μια χρωματιστή τουρτίτσα

μοναδικό στολίδι

θα μείνει αξέχαστο

σε όλο το Ποσείδι

 

Με χρώμα και με ζάχαρη

γλυκαίνει η ζωή μας

καθώς περνάμε τέλεια

στην κατασκήνωσή μας!

 

Ουράνιο τόξο, ζάχαρη

γλυκό μα και στολίδι

αξέχαστη ανάμνηση

σε όλο το Ποσείδι

 

Μετά την μπόρα έρχεται

ένα ουράνιο τόξο

σε μία τούρτα έκατσε

που μας αρέσει τόσο!!!»

Το Τριήμερο των κυριών του 2017 κλείνει με το απολαυστικό σκετς «τα Σκονάκια», το οποίο προκαλεί ξεκαρδιστικά γέλια και… δίνει τη σκυτάλη στο Διήμερο κυριών που ακολουθεί, πρώτα ο Θεός, το Σάββατο 9-Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου