12 Ιουλίου 2018 | Τελευταία Νέα | 968 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 ξεκίνησε η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών Δημοτικού στη Μακρυνίτσα. Η περίοδος αυτή ξεκίνησε έπειτα από τις δύο κατασκηνωτικές περιόδους – αγοριών και κοριτσιών – από τη Μητρόπολη Γουμενίσης και Αξιουπόλεως, η οποία φιλοξενήθηκε στη Μακρυνίτσα για 7η συνεχή χρονιά.

Τα 156 κορίτσια Δημοτικού, οι ομαδάρχισσές τους, τα στελέχη, οι Κυρίες της Διακονίες και το ακούραστο αρχηγείο ξεκίνησαν με πολύ όρεξη τη δική μας κατασκηνωτική χρονιά στη Μακρυνίτσα.

Γενική ονομασία της περιόδου: «Άνθρωποι απλοί χθες… Άγιοι μεγάλοι σήμερα«, ενώ οι ονομασίες των δέκα ομάδων είναι οι ακόλουθες:

1. Αγ. Ιάκωβος Τσαλίκης

2. Αγ. Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

3. Αγ. Ιωάννης της Κρονστάνδης

4. Αγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς

5. Αγ. Λουκάς ο Ιατρός

6. Αγ. Μεθοδίου της Κιμώλου

7. Αγ. Νικόλαος Πλανάς

8. Αγ. Παΐσιος Αγιορείτης

9. Αγ. Σοφία της Κλεισούρας

10. Αγ. Ματρώνα της Ρωσίας

Την Τρίτη 3 Ιουλίου τα Κορίτσια Δημοτικού της πρώτης Περιόδου είχαν την εξαιρετική χαρά και τιμή να υποδεχτούν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού απόλαυσε το απογευματικό κέρασμα στο αρχονταρίκι-μπαλκόνι της Κατασκήνωσης, φύτεψε μια Φλαμουριά κοντά στη Βρύση τη Βουνίσια, εγκαινιάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την καινούρια Βρύση-κόσμημα στην ανακαινισμένη πλατεία της Τραπεζαρίας, την Πλατεία της Αγάπης! Στη συνέχεια παρακολούθησε την Υποστολή της Σημαίας και συμμετείχε στη βραδινή προσευχή στο Υπαίθριο Προσευχητάρι. Αργότερα, κάθισε στο  βραδινό φαγητό στην Τραπεζαρία, όπου και μίλησε φωτισμένα στα κορίτσια, τονίζοντας ότι σκοπός της ζωής μας είναι η Αγιότητα, καθώς κέντρο της ζωής μας πρέπει να είναι ο Χριστός, ως Ήλιος της Δικαιοσύνης, από τον οποίο φωτίζονται σαν αστέρια οι Άγιοι της Εκκλησίας μας.

Εκ της Κατασκηνώσεως