29 Ιουλίου 2019 | Τελευταία Νέα | 874 προβολές

Δελτίο Τύπου
Την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, ξεκίνησε η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών Δημοτικού στη Μακρυνίτσα.
Τα 153 κορίτσια Δημοτικού, οι ομαδάρχισσές τους, τα στελέχη, οι Κυρίες της Διακονίες και το ακούραστο αρχηγείο – συνολικά 210 άτομα – ξεκίνησαν με πολλή όρεξη τη δική μας κατασκηνωτική χρονιά στη Μακρυνίτσα.
Γενική ονομασία της περιόδου: «Θεομάνα, Αετομάνα… 40 χρόνια κάτω από τις φτερούγες Της», ενώ οι ονομασίες των δέκα ομάδων είναι οι ακόλουθες:

1. Παναγία Διασώζουσα
2. Κοίμηση
3. Παναγία Βασίλισσα
4. Παναγία Καλυβιανή
5. Εισόδια
6. Ρόδον το Αμάραντον
7. Ευαγγελισμός
8. Την ωραιότητα της Παρθενίας Σου
9. Καιομένη Βάτος
10. Άξιον Εστί

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, φιλοξενήθηκαν η πρεσβυτέρα Φλώρα και 8 στελέχη των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως Βοστώνης των Ηνωμένων Πολιτειών, στο πλαίσιο του προγράμματος The Kosmos Project, το οποίο με επιτυχία συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Την Κυριακή 21 Ιουλίου, τελέστηκε στον Υπαίθριο Ναό της Κατασκήνωσης η πρώτη Θ. Λειτουργία.
Την Τρίτη 23 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο θέατρο ΘΑΒΩΡ ο Διαγωνισμός των Ύμνων, ο οποίος μεταδόθηκε ζωντανά για 5η συνεχή χρονιά, ώστε να μπορέσουν να τον απολαύσουν και οι γονείς και φίλοι των παιδιών εκτός κατασκήνωσης.
Την Τετάρτη 24 Ιουλίου, είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να δεχτούμε την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Βαρνάβα, ο οποίος ήρθε από νωρίς συνοδευόμενος από τον π. Βασίλειο Βύρλιο και τον Αρχιδιάκονο π. Γεώργιο Πολυχρονιάδη, παρακάθησε στο μεσημεριανό τραπέζι, απόλαυσε τα τραγούδια και το πρόγραμμα των παιδιών, τους μίλησε εμπνευσμένα, ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές συντελεστές του κατασκηνωτικού έργου και μοίρασε δώρα και γλυκίσματα σε όλα τα παιδιά.
Την ίδια ημέρα, το απόγευμα, έγινε το επισκεπτήριο των γονέων και φίλων, ενώ στο υπαίθριο θέατρο ΘΑΒΩΡ παρουσιάστηκε μια όμορφη εκδήλωση για όλους.
Την Πέμπτη 25 Ιουλίου, στη Θ. Λειτουργία στο υπαίθριο εκκλησάκι μας, όλα τα παιδιά και τα στελέχη κατάλληλα προετοιμασμένα, κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.
Το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή «πυρά» στην πλατεία, με αμείωτο κέφι και όμορφη διάθεση μικρών και μεγάλων.
Η Κατασκήνωση ολοκληρώθηκε το Σάββατο 27 Ιουλίου, αφού τα κορίτσια υποδέχτηκαν τα Αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου, αποχαιρετίστηκαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου!

Εκ της Κατασκηνώσεως