24 Ιουλίου 2019 | Τελευταία Νέα | 873 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με την ευλογία και το ζωντανό ενδιαφέρον του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ. Βαρνάβα, ξεκίνησε την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος των Αγοριών Δημοτικού στη Μακρυνίτσα. 
Τα αγόρια Δημοτικού, οι ομαδάρχες τους, τα στελέχη, οι Κυρίες της Διακονίες και το ακούραστο αρχηγείο ξεκίνησαν με πολύ όρεξη τη δική τους κατασκηνωτική χρονιά στη Μακρυνίτσα. 
Γενική ονομασία της περιόδου: «Κατασκήνωση φωλιά… Φως, ζωή και χαρά», ενώ οι ονομασίες των οκτώ ομάδων είναι οι ακόλουθες: 

1. Αγάπη 
2. Προσευχή 
3. Μέγας Βασίλειος 
4. Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων 
5. Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός 
6. Δαβίδ 
7. Ιησούς του Ναυή 
8. Σαμουήλ 

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου την κατασκήνωση επισκέφθηκε – εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Βαρνάβα – ο π. Βασίλειος Βύρλιος συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως π. Γεώργιος Πολυχρονιάδης. Ο π. Βασίλειος παρακάθησε στο μεσημεριανό τραπέζι, απόλαυσε τα τραγούδια και το πρόγραμμα των παιδιών, τους μίλησε φωτισμένα στα παιδιά, ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές συντελεστές του κατασκηνωτικού έργου και μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά.

Την ίδια ημέρα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιθεώρηση της Κατασκήνωσης από τον φορέα QMS Cert και η Κατασκήνωση επαναπιστοποιήθηκε για 6 συνεχή χρονιά με το ISO 22000:2005 που αφορά στην ποιότητα και στην ασφάλεια των γευμάτων που προσφέρει.

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου στη Θ. Λειτουργία στον υπαίθριο Ναό της Κατασκήνωσης, όλα τα παιδιά και τα στελέχη κατάλληλα προετοιμασμένα, κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. 
Το βράδυ της ίδιας μέρας, έγινε η καθιερωμένη «πυρά» στην πλατεία της Τραπεζαρίας, με κέφι, τραγούδι και χορό. 
Την Παρασκευή 19 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η Κατασκήνωση Αγοριών Δημοτικού (Β’ περίοδος). Τα αγόρια αφού υποδέχτηκαν τα Κορίτσια Δημοτικού (Β’ περίοδος), αποχαιρετίστηκαν και ανανέωσαν το ραντεβού για του χρόνου!  

Εκ της Κατασκηνώσεως