21 Ιουλίου 2019 | Τελευταία Νέα | 787 προβολές

Με την ευλογία και το ανύστακτο ενδιαφέρον του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ. Βαρνάβα, ξεκίνησε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος των Αγοριών Δημοτικού στη Μακρυνίτσα.
Τα αγόρια Δημοτικού, οι ομαδάρχες τους, τα στελέχη, οι Κυρίες της Διακονίες και το ακούραστο αρχηγείο ξεκίνησαν με πολύ όρεξη τη δική μας κατασκηνωτική χρονιά στη Μακρυνίτσα.
Γενική ονομασία της περιόδου: «Κατασκήνωση φωλιά… Φως, ζωή και χαρά», ενώ οι ονομασίες των οκτώ ομάδων είναι οι ακόλουθες:

1. Αγάπη
2. Προσευχή
3. Μέγας Βασίλειος
4. Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων
5. Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός
6. Δαβίδ
7. Ιησούς του Ναυή
8. Σαμουήλ

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να δεχτούμε την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Βαρνάβα, ο οποίος ήρθε από νωρίς συνοδευόμενος από τον π. Βασίλειο Βύρλιο, παρακάθησε στο μεσημεριανό τραπέζι, απόλαυσε τα τραγούδια και το πρόγραμμα των παιδιών, τους μίλησε εμπνευσμένα στα παιδιά, ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές συντελεστές του κατασκηνωτικού έργου και μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά.
Την Πέμπτη 11 Ιουλίου στη Θ. Λειτουργία, η οποία εξαιτίας του καιρού τελέστηκε στην Τραπεζαρία της Κατασκήνωσης, όλα τα παιδιά και τα στελέχη κατάλληλα προετοιμασμένα, κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.
Το βράδυ της ίδιας μέρας, έγινε η καθιερωμένη «πυρά» στην πλατεία της Τραπεζαρίας, με κέφι, τραγούδι και χορό.

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η Κατασκήνωση Αγοριών Δημοτικού (Α περίοδος). Τα αγόρια αφού υποδέχτηκαν τα Κορίτσια Δημοτικού (Β’ περίοδος), αποχαιρετίστηκαν και ανανέωσαν το ραντεβού για του χρόνου!