6 Ιουνίου 2014 | Τελευταία Νέα | 8667 προβολές

Την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 η Ε.Ν.Ε. Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου διοργάνωσε πολιτιστικές εκδηλώσεις στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου .
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν τα παιδικά χορευτικά τμήματα των Ενοριακών Νεανικών Εστιών : Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου, Αγίας Παρασκευής Μενεμένης , Τριών Ιεραρχών Ευόσμου, Αναστάσεως του Κυρίου, καθώς και η χορευτική ομάδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου.
Το πολυπληθές ακροατήριο απόλαυσε και χειροκρότησε θερμά τη ζωντάνια , την καλή οργάνωση, το συντονισμό, καθώς και την ποικιλία των παραδοσιακών στολών όλων των τμημάτων .
Τα χορευτικά παρουσίασαν χορούς από τη Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι την Ήπειρο και την Κρήτη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Δημήτριος Σαραμάντος ,ο Αντιδήμαρχος κ. Ανέστης Πολυχρονίδης , καθώς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, κ. Αστέριος Γαβότσης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στο κλείσιμο της εκδήλωσης ευχαρίστησε τα παιδιά για την όμορφη παρουσία τους και υπογράμμισε για μια ακόμη φορά πως « η Εκκλησία μπολιάζει τη ζωή με την υπομονή του Σταυρού και τη χαρά της Ανάστασης» . Υποσχέθηκε πως « σύμφωνα με τις επιταγές της παράδοσης του γένους πάντα θα ανταμώνουμε και θα ξεφαντώνουμε με χορούς κυκλωτικούς».
Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους διοργανωτές π. Εμμανουήλ Κοντάκη, πρόεδρο της Ε.Ν.Ε. Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου και το χοροδιδάσκαλο κ. Χρήστο Τερζή.
« Οι άγιοι , οι ποιητές και τα παιδιά θα σώσουν τον κόσμο» είπε στεντορεία τη φωνή ο Σεβασμιώτατος κατακλείοντας το λόγο του.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως