24 Δεκεμβρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1256 προβολές

Δελτίο τύπου

Χαρούμενα, μελωδικά, αντήχησαν κάλαντα από όλη την Ελλάδα ,στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως .

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας φιλόστοργα υποδέχθηκε τα πνευματικά του παιδιά από το Στρατό, την Αστυνομία τις Χορωδίες των Ενοριών και έδωσε πέρα από τον καθιερωμένο μπουναμά και το κέρασμα, την ευχή του και πολύτιμες πνευματικές  συμβουλές για τη μεγάλη Δεσποτική Γιορτή .

Ο γιορταστικός αέρας άρχισε να πνέει ήδη από την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, όταν έσπευσαν στη Μητρόπολη για να πουν τα κάλαντα μαθητές, οι οποίοι μάλιστα πρόσφεραν δωρεά χρηματική για το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως από το Ελληνικό Κολλέγιο,  το 2ο Γενικό Λύκειο Νεάπολης, το 1ο Γυμνάσιο Νεάπολης , τα Εκπαιδευτήρια «Ελπίδα» της Αδελφότητας Χριστιανική Ελπίδα. Καθώς επίσης, το Μουσικό Τμήμα του Γ’ Σώματος Στρατού, Στρατιώτες από την 181ΜΚ/Β » ΧΩΚ» μονάδα στο Χορτιάτη, η Μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας και η Γερόντισσα από την Ιερά Μονή Παναγίας Σεϊδανάγιας στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Οι μελωδίες οι χριστουγεννιάτικες έφτασαν στο κρεσέντο,  το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016: από τα μέλη της Γυναικείας Χορωδίας της Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος», το Σύλλογο Ποντίων Νεάπολης –Συκεών, τη Φιλαρμονική του Δήμου Νεάπολης –Συκεών, τη χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων, τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Νεάπολης, τη Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Σταυρούπολης, τη Χορωδία του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου Αμπελοκήπων, τη Χορωδία του Τιμίου Προδρόμου Νεάπολης, τη χορωδία της Αδελφότητας «Ελπίδα» και τη χορωδία της Βυζαντινής Σχολής της Μητροπόλεως «Άγιος Ιωσήφ» .

 

Και του Χρόνου και εις έτη πολλά !

Εκ του Γραφείου Τύπου