28 Οκτωβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1286 προβολές

Δελτίο Τύπου
Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 στην αίθουσα «Ξενία» της Ιεράς Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε ιερατική σύναξη. Στην αρχή ο άγιος Πρωτοσύγκελλος π. Διονύσιος παίρνοντας το λόγο επικεντρώθηκε στην ιερή επέτειο της συμπληρώσεως δέκα χρόνων από την ανάρρηση του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα στον Αρχιερατικό Θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Ο π. Διονύσιος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για τα δέκα γόνιμα και αγιοπνευματικά χρόνια διακονίας του συμβολίζοντας τις σχέσεις Επισκόπου και κληρικών με το καλό κρασί, που χρειάζεται χρόνο για τη ζύμωση.
Ως ανταπάντηση ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το επιτελούμενο, από τη μεριά των κληρικών, έργο.
Στη συνέχεια ο π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. αρθρώνοντας γνήσιο πνευματικό λόγο, ανέπτυξε το θέμα: « Οι ακολουθίες του νυχθημέρου στην ενοριακή ζωή» επιμερίζοντάς το σε 5 ενότητες:
1. Σύνδεση κοινής και κατ΄ ιδίαν προσευχής,
2. Ο ιερός Ναός ως σημείο αναφοράς,
3. Ορθό δόγμα και λειτουργικό ήθος,
4. Σύγχρονη κατάσταση στις ενορίες
5. Συμπεράσματα- το παράδειγμα ενός σύγχρονου αγίου
Ο π. Βασίλειος κατέκλεισε τον αγιοπνευματικό του λόγο με το συμπέρασμα: « ο ποιμαντικός χρόνος δεν μπορεί να περιορίζεται στο δίωρο της Κυριακής».
Ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε ως δώρο αγάπης στους παρευρισκόμενους κληρικούς τον αφιερωματικό τόμο « Αντιπελάργησις» και πλούσιο κέρασμα.
Εκ του Γραφείου Τύπου