28 Φεβρουαρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1413 προβολές

Δελτίο τύπου

Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015, στη φιλόξενη αίθουσα «Ξενία» της Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη, στην οποία ήταν προσκεκλημένοι , ως ομιλητές , ο π. Γεώργιος Οικονόμου και ο κ. Παναγιώτης Σκαλτσής ,καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο κ. Σκαλτσής, αναφέρθηκε στο ιερό Μυστήριο του Γάμου και αντλώντας επιχειρήματα από τη διδασκαλία των Πατέρων, κατέδειξε την ιερότητα του θεσμού καθώς και την προσπάθεια που πρέπει να γίνει για να αντιληφθεί το πλήρωμα της Εκκλησίας ότι το «Μυστήριο τούτο μέγα εστί».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο π. Γεώργιος Οικονόμος, ο οποίος ανέπτυξε τη σημασία του Μυστηρίου του Ιερού Βαπτίσματος και την αγάπη με την οποία αγκαλιάζει η Εκκλησία τα νέα μέλη της.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας παρότρυνε τους πατέρες να βοηθήσουν το λαό Θεού να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη τιμή και την μεγάλη ευλογία την οποία επιφυλάσσει η Χάρις του Θεού σε όσους συμμετέχουν με επίγνωση και ευλάβεια στα μεγάλα μυστήρια της Βάπτισης και του Γάμου.

Εκ του Γραφείου Τύπου